17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialMaratonistul Paul Dicu, copilot de curse în weekend

Maratonistul Paul Dicu, copilot de curse în weekend

Echipa Danube Delta Rally® va fi prezentă la finele săptămânii la Tess Rally, prima etapă de anul acesta din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, derulată la Braşov. Organizatorii Danube Delta Rally® vor fi însoţiţi de un concurent special, maratonistul Paul Dicu, românul care a participat de trei ori la una dintre cele mai dificile curse din lume: Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables) din Sahara, în deşertul Sahara.

Într-o avanpremieră culinară a Danube Delta Rally®, maratonistul va lua parte la Braşov, alături de Gina Pistol, şi la o sesiune de gătit în aer liber. Atletul va lua startul şi în cadrul Danube Delta Rally® anul acesta, în echipă cu pilotul constănţean Sorin Telehoi, concurând pe Dacia Logan. Între timp, Dicu va fi „botezat” într-ale raliurilor de către ambasadoarea Danube Delta Rally®, Gina Pistol, cunoscută pentru pasiunea ei pentru automobilism.

„Suntem încântaţi să îl avem pe Paul în echipa noastră! E un adevărat exemplu de perseverenţă şi curaj: alergător pasionat în cele mai dificile condiţii cum sunt cele din deşert şi în acelaşi timp practicant de arte marţiale, amator de scufundări, iar acum, copilot. Îi ţinem pumnii pentru iniţierea „altfel” de care va avea parte la Braşov”, subliniază Mihai Tănase, organizator al Danube Delta Rally®.

Pe lângă antrenamentul automobilistic, pregătirea lui Paul Dicu va cuprinde şi probe-surpriză: printre altele, va trebui să îşi demonstreze abilităţile culinare alături de echipa Danube Delta Rally® şi de de Gina Pistol, în cadrul unei sesiuni de gătit în aer liber. Ulterior, preparatele vor fi oferite publicului pentru degustare şi „validare”.

După antrenamentul din cadrul Tess Rally, Paul Dicu va pleca spre Maroc, unde va participa la Marathon des Sables (4-14 aprilie 2014), parcurgând peste 250 de kilometri la temperaturi de aproximativ 50 de grade Celsius, pentru ca apoi să concureze la Danube Delta Rally® la Tulcea.

Danube Delta Rally® a fost reluat în 2013 – după o pauză de 20 de ani – şi s-a aflat încă de la început pe prima poziţie în etapele Campionatului Naţional. Anul acesta, evenimentul are loc între 29 şi 31 mai şi este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, cu susţinerea Consiliului Judeţean Tulcea şi a Primăriei Tulcea. Etapa a treia din campionat, Danube Delta Rally® are ca principal obiectiv valorizarea potenţialului turistic al zonei. Totodată, raliul se anunţă plin de surprize pentru participanţi şi spectatori, care îi vor descoperi atmosfera în cadrul unor evenimente speciale: petreceri, concerte, excursii şi degustări culinare.

Cele mai citite

FCSB suferă o nouă pierdere importantă! Florin Tănase, diagnosticat cu ruptură musculară

După o accidentare suferită în meciul cu PAOK, Florin Tănase a fost diagnosticat cu ruptură musculară, fiind a doua absență majoră din lotul FCSB...

Justin Timbarlake, prezent la Electric Castle 2025?

Justin Timberlake ar putea susține un concert în România, la Cluj, în cadrul festivalului Electric Castle din 2025. @feresteanu Yes #justintimberlake in #romania🇷🇴...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă