24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUn star de la Hollywood รฎศ™i testeazฤƒ limitele: de la rolul lui...

Un star de la Hollywood รฎศ™i testeazฤƒ limitele: de la rolul lui Mandela, la probe de raliu

Idris Elba, unul dintre cei mai cunoscuศ›i actori ai lumii, îศ™i cultivฤƒ de ani mulศ›i cele douฤƒ pasiuni: filmul ศ™i maศ™inile de mare vitezฤƒ. Fiind un ศ™ofer cu multฤƒ experienศ›ฤƒ, îศ™i face singur toate cascadoriile în filme ศ™i nu de puศ›ine ori a participat în timpul liber la curse. Acum are ศ™ansa sฤƒ-ศ™i dovedeascฤƒ abilitฤƒศ›ile în serialul ”Idris Elba: Fฤƒrฤƒ limite” ce va avea premiera vineri, 25 septembrie, de la ora 21:00 pe Discovery Channel.

Emisiunea îl urmฤƒreศ™te pe celebrul actor în încercarea de a stฤƒpâni câteva dintre cele mai dure discipline ale vitezei din lume, înainte de a participa pe uscat ศ™i în aer la unele dintre cele mai dificile competiศ›ii din aceste sporturi.

Idris a fost fascinat de vitezฤƒ dintotdeauna, o pasiune alimentatฤƒ de locul de muncฤƒ al tatฤƒlui sฤƒu la fabrica Ford din Dagenham, unde mai târziu avea sฤƒ lucreze ศ™i el.

„Când eram eu copil, se transmiteau tot timpul la TV raliuri auto“, îศ™i aminteศ™te Idris. “La genul ฤƒsta de programe mฤƒ uitam când ploua ศ™i nu aveam voie sฤƒ mฤƒ joc afarฤƒ. Tata lucra la fabrica Ford ศ™i mai aducea acasฤƒ câte un volan vechi, pe care îl ศ›ineam pe genunchi ศ™i mฤƒ prefฤƒceam cฤƒ sunt pilot de raliu“.

Însฤƒ pentru aceste sporturi nu e de ajuns sฤƒ-ศ›i placฤƒ viteza. Pentru a ieศ™i basma curatฤƒ din aceastฤƒ încercare, Idris a trebuit sฤƒ înveศ›e patru seturi de abilitฤƒศ›i diferite, pe care de obicei cei din domeniu le învaศ›ฤƒ ศ™i le exerseazฤƒ timp de mai mulศ›i ani. Pe parcurs, actorul îศ™i va testa corpul, mintea ศ™i curajul pânฤƒ la extrem, intrând în competiศ›ie cu profesioniศ™ti de top. Va beneficia de ajutorul câte unui mentor incredibil pentru fiecare dintre cele patru discipline: raliu auto, acrobaศ›ii aeriene, curse de dragstere ศ™i un nou record de vitezฤƒ pe uscat. Pentru fiecare cursฤƒ va trebui sฤƒ-ศ™i gฤƒseascฤƒ ศ™i sฤƒ-ศ™i modifice vehiculul potrivit. ศ˜i nu-i va fi deloc uศ™or, cฤƒci se va confrunta cu o multitudine de probleme, de la condiศ›ii meteo potrivnice ศ™i claustrofobie, pânฤƒ la spaima lui de înฤƒlศ›imi, gropile de pe ศ™osele ศ™i numeroasele probleme tehnice care apar. Pentru Idris însฤƒ nu e de ajuns sฤƒ participe. În fiecare cursฤƒ în care intrฤƒ, are un singur ศ›el: sฤƒ învingฤƒ. “Fฤƒrฤƒ limite“ este un program care îl prezintฤƒ pe Idris Elba aศ™a cum nu l-aศ›i mai vฤƒzut niciodatฤƒ. Îl urmฤƒrim aศ™adar înarmat cu experienศ›ฤƒ zero, dar cu mult curaj, energie ศ™i tenacitate.

Probele

Pentru a se pregฤƒti pentru proba de raliu, el s-a întâlnit cu campionul mondial Sebastien Ogier.
„A fost un moment magic, fiindcฤƒ el e pilotul numฤƒrul 1 în lume“, a mฤƒrturisit actorul. „Am vฤƒzut ศ™i eu ce înseamnฤƒ cu adevฤƒrat sฤƒ fii pilot de raliu. M-a impresionat stฤƒpânirea de sine de care dฤƒdea dovadฤƒ Sebastian. M-am uitat la el ศ™i mi-am zis: „Nu cred cฤƒ eu aศ™ putea sฤƒ fac aศ™a ceva,“ a încheiat el.

Când i s-a dat în primire maศ™ina de raliu, Idris a avut o surprizฤƒ: „Mฤƒ antrenasem pe o maศ™inฤƒ cu volanul pe partea dreaptฤƒ, iar când am ajuns acolo mi-au dat o maศ™inฤƒ cu volanul pe partea stângฤƒ. Aศ™a cฤƒ toatฤƒ ziua am fost nevoit sฤƒ mฤƒ antrenez ศ™i sฤƒ mฤƒ adaptez la noile condiศ›ii“.

În ceea ce priveศ™te proba de acrobaศ›ii aeriene, el a spus cฤƒ: “Cel mai dificil pentru mine este sฤƒ-mi înfrunt frica de înฤƒlศ›imi. Dacฤƒ vorbim despre zona mea de confort, frica de înฤƒlศ›imi e la limita superioarฤƒ a tuturor fricilor mele. În schimb, îmi place sฤƒ ศ™ofez, fiindcฤƒ asta se face pe pฤƒmânt.“

„În viaศ›a mea n-am mai simศ›it aศ™a ceva. Credeam cฤƒ o sฤƒ mฤƒ lansez în zbor spre cer, atât de intens a fost sentimentul“, a spus el despre cursa de dragstere. “Am trฤƒit opt secunde de o intensitate ศ™i forศ›ฤƒ maximฤƒ. E incredibil! Am tras o spaimฤƒ adevฤƒratฤƒ!“

Misiunea de a stabili un nou record de vitezฤƒ i s-a pฤƒrut copleศ™itoare: “Bentley e o maศ™inฤƒ de ศ™osea, deci a fost o provocare enormฤƒ sฤƒ mฤƒ strฤƒduiesc s-o fac capabilฤƒ de un astfel de record. Mi-a trecut clar prin cap gândul: „De fapt, de ce fac chestia asta? E de ajuns o greศ™ealฤƒ ศ™i se duce totul de râpฤƒ, se terminฤƒ tot…“ 

CV de star

Idris Elba este nฤƒscut în East London. A jucat cel mai recent rolul lui Nelson Mandela, în filmul biopic semnat de The Weinstein Company „Mandela: Lungul drum spre libertate“, iar interpretarea i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur ศ™i una la gala NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) Image Awards. În septembrie 2014, a avut un rol principal ศ™i a fost producฤƒtor executiv pentru filmul „Nici o faptฤƒ bunฤƒ“, un thriller care o mai avea în distribuศ›ie ศ™i pe Taraji Henson.

 De curând, Elba a încheiat producศ›ia la filmul lui Pierre Morel „The Gunman. Pe viaศ›ฤƒ ศ™i pe moarte“, unde apare alฤƒturi de Sean Penn ศ™i Javier Bardem, ศ™i filmฤƒrile pentru „Beasts of No Nation“ în regia lui Cary Fukunaga ศ™i „A Hundred Streets“, pentru care a fost ศ™i producฤƒtor. La ora actualฤƒ lucreazฤƒ la filmul lui James Watkins, „Bastille Day“. Urmฤƒtorul lui proiect va fi filmul lui Favreau, „The Jungle Book“.

În 2007, Idris a jucat în filmul lui Ridley Scott nominalizat la Globurile de Aur, „Gangster American“, alฤƒturi de Denzel Washington, Russell Crowe, Ruby Dee ศ™i Josh Brolin. Distribuศ›ia filmului a fost nominalizatฤƒ la Premiile Screen Actors Guild. Ulterior, Elba a jucat în filmul lui Guy Ritchie, „RocknRolla“, alฤƒturi de Tom Hardy ศ™i a avut-o ca partenerฤƒ pe Beyoncé Knowles-Carter în „Obsesia“ (nominalizare la gala NAACP Image Awards). Din palmaresul lui mai fac parte filme ca „Fraierii“ (nominalizare la gala NAACP Image Awards), „Legacy“ (pentru care a fost ศ™i producฤƒtor executiv); „Demon pe douฤƒ roศ›i“ alฤƒturi de Nicolas Cage; filmul lui Ridley Scott „Prometheus“, în care îi are ca parteneri de distribuศ›ie pe Michael Fassbender ศ™i Charlize Theron; „Thor“, cu Natalie Portman ศ™i Chris Hemsworth; dar ศ™i filmul lui Guillermo del Toro, „Cercul de foc“, unde apare alฤƒturi de Charlie Hunnam, Charlie Day ศ™i Rinko Kikuchi.

 La scurt timp dupฤƒ ce s-a mutat în SUA, Idris a primit rolul lui Stringer Bell, locotenentul unui imperiu al drogurilor, în serialul HBO de mare succes „Cartelul crimelor“.

Interpretarea lui a acestui personaj complex ศ™i foarte periculos a fost apreciatฤƒ drept unul dintre cele mai reuศ™ite roluri din istoria televiziunii.

În 2005, acelaศ™i rol i-a adus un premiu în cadrul galei NAACP Image Awards pentru „Cel mai bun actor secundar dintr-un serial dramatic“. 

În 2013, Elba ศ™i-a fฤƒcut debutul regizoral cu producศ›ia Sky TV „Pavement Psychologist“ ศ™i clipul video „Lover of the Light“, al trupei Mumford & Sons.

Pe lângฤƒ cariera sa în lumea filmului, Idris este ศ™i un DJ de mare succes.

Cele mai citite

Indicele ROBOR la 3 luni stagneazฤƒ la 5,55%, รฎn ciuda reducerilor de dobรขndฤƒ ale BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobรขnzilor la majoritatea creditelor รฎn lei, a rฤƒmas neschimbat la 5,55%, รฎn timp ce ROBOR la...

8 motive pentru care meritฤƒ sฤƒ รฎศ›i instalezi panouri fotovoltaice รฎn 2024

Locuieศ™ti la casฤƒ ศ™i te gรขndeศ™ti la variante prin care poศ›i reduce costurile la utilitฤƒศ›i? รŽntr-adevฤƒr, cheltuielile lunare ale celor care stau la casฤƒ...

Sancศ›iuni impuse de SUA, Marea Britanie ศ™i Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruศ™i Evil Corp

SUA, Marea Britanie ศ™i Australia au impus sancศ›iuni รฎmpotriva a ศ™apte cetฤƒศ›eni ruศ™i ศ™i a douฤƒ companii aparศ›inรขnd unui agent FSB (Serviciul Federal de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ