19.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialCursele de cai, cea mai nouă atracție de pe litoral

Cursele de cai, cea mai nouă atracție de pe litoral

Sâmbătă va debuta la complexul sportiv Hipodrom Mangalia „Gala sporturilor călare”, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe concurenţi din România, Bulgaria şi Franţa. Organizatorii propun vizitatorilor două zile pline de programe de divertisment şi o competiţie pe măsură. Iubitorii de cai pot admira spectacol de călărie de agrement, plimbări cu trăsura, prezentări rase de cai şi parade, concursuri de sărituri peste obstacole, dar şi un vernisaj de pictură şi fotografie.

Activităţile vor începe sâmbătă, la ora 10.00. În aceeaşi zi, la ora 17.30, va avea loc prezentarea oficială a concurenţilor de la cursele de trap şi de galop, urmând ca duminică, începând cu ora 15.30, cei mai buni cai şi călăreţi să intre în concurenţă. La startul competiţiei se vor alinia 65 de cai. Se vor desfăşura trei curse de trap şi trei curse de galop.

Atracţie turistică nouă în sudul litoralului

„Ne bucurăm foarte mult că avem în sfârşit ocazia să relansăm spectacolele ecvestre la herghelia Mangalia, singurul hipodrom de acest nivel din România. Vrem să obişnuim publicul să descopere ce înseamnă acest sport aristocrat. Cred că aveam nevoie de ceva nou în peisajul atracţiilor turistice în judeţul Constanţa. Trebuie să ne alocăm timp serios, şi sâmbătă, şi duminică, pentru a petrece întreaga zi la hipodrom, pentru că programul este atât de bogat”, a declarat preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin. „Sperăm ca până vara viitoare să reuşim să promovăm foarte mult aceste spectacole, astfel încât imaginea pe care o creăm în jurul acestor evenimente să ne aducă mult mai mulţi turişti la hipodromul Mangalia”, a completat aceasta.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, vizitatorii vor avea acces de vizitare la grajduri şi la întregul complex sportiv al Hipodromului Mangalia, de asemenea la antrenamente. În plus, pe durata celor două zile, vor putea fi admirate şi colecţii de maşini de epocă şi o prezentare de maşini de lux. În acelaşi timp vor fi organizate expoziţii de harnaşamente şi echipament de echitaţie, concursuri culinare, expoziţii de uniforme militare şi degustări de vinuri.

„Gala sporturilor călare“

Primul eveniment de amploare organizat la Hipodromul din Mangalia, după ce acesta a fost reabilitat, este „Gala sporturilor călare”. Complexul sportiv dispune în prezent de două piste moderne pentru cai, una de trap şi una pentru galop. Organizarea acestui eveniment a costat 60.000 de lei, iar valoarea premiilor este de 40.000 de lei. „Gala sporturilor călare” este organizată de Arena Eqvestra, cu susţinerea Direcţiei de Creştere, Exploatare şi Ameliorare a Cabalinelor şi în colaborare cu Asociaţia Litoral-Delta Dunării. Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun susţinerea constantă a curselor de trap şi de galop la Hipodromul din Mangalia. Preţul unui bilet de acces pentru evenimentele de la sfârşitul acestei săptămâni este de 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

„Avem în sfârşit ocazia să relansăm spectacolele ecvestre la herghelia Mangalia, singurul hipodrom de acest nivel din România. Vrem să obişnuim publicul să descopere ce înseamnă acest sport aristocrat.“ Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării.

Cele mai citite

VIP-uri și infractori: Arestul Central, o încrucișare de lumi

Fostul șef al Arestului Central povestește cum se întâlneau în "Beciul Domnesc" elitele cu infractorii Într-un dialog cu scriitorul Eugen Istodor, fostul șef al...

VIP-uri și infractori: Arestul Central, o încrucișare de lumi

Fostul șef al Arestului Central povestește cum se întâlneau în "Beciul Domnesc" elitele cu infractorii Într-un dialog cu scriitorul Eugen Istodor, fostul șef al...

Sancțiuni impuse de SUA, Marea Britanie și Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruși Evil Corp

SUA, Marea Britanie și Australia au impus sancțiuni împotriva a șapte cetățeni ruși și a două companii aparținând unui agent FSB (Serviciul Federal de...
Ultima oră
Pe aceeași temă