15.2 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialProiectul de educație ecologică „Zăvoiul“ la Grădina Botanică din Galați

Proiectul de educație ecologică „Zăvoiul“ la Grădina Botanică din Galați

La Grădina Botanică din Galați va fi lansat astăzi proiectul de educaţie ecologică „Zăvoiul“, realizat de Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Dezvoltare 2020“ Galaţi şi Asociaţia „Drag de Haţeg“, în colaborare cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) „Răsvan Angheluţă“ din Galaţi.

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul Programului Spaţii Verzi, Componenta Spaţii Verzi Urbane – ediţia 2015. „Zăvoiul“ este un spaţiu tematic ce reconstituie o luncă inundabilă, în care vizitatorii vor interacţiona cu elementele naturale cu specific local şi pot participa la activitățile de educaţie ecologică „Zăvoi Box“.

În cadrul evenimentului de astăzi vor fi prezentate obiectivele, activităţile derulate până în prezent în cadrul proiectului şi va fi promovat programul permanent de educaţie ecologică “Zăvoi Box“, a cărui desfăşurare va începe săptămâna viitoare. Organizatorii îşi propun renaturarea unei suprafețe de 400 mp din Grădina Botanică şi punerea ei în valoare pentru a le fi prezentate vizitatorilor elementele de ecosistem al zonelor umede aşa cum existau ele în interiorul şi în jurul municipiului Galaţi până acum 30 de ani.

Astfel, spaţiul tematic nou-creat va reconstitui identitatea naturală specifică întregului spaţiu urban de pe malul Dunării. Activităţile de educaţie ecologică ce se vor desfăşura în acest spaţiu – „Zăvoi Box“, vor încuraja dezvoltarea unor elemente de educaţie inter-generaţională, astfel încât generaţia în vârstă să relateze celor tineri povestea locului unde se află (locaţia actuală a Zăvoiului) unde cu mai puţin de 30 de ani exista o zonă umedă, de luncă, cu toate elementele sale specifice de floră şi vegetaţie. Proiectul “Zăvoiul“ a apărut ca urmare a colaborării dintre cele mai bune proiecte ale anului 2014.

Este vorba despre „Casa Vulcanilor“, realizată anul trecut la Densuş de către Voluntarii pentru Geoparc, şi „Grădina Senzorială“ din cadrul Grădinii Botanice  Galaţi. Cele două proiecte au fost distinse cu Premiul Spaţii Verzi, de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat. (T.C.)

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă