19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBilanţul DNA pe luna august

Bilanţul DNA pe luna august

Printre persoanele trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în august, se numără şi Ion Miu, medic veterinar cu funcţie de control în cadrul Direcţiei Sanitar -Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, la data faptelor, pentru de luare de mită şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. În acelaşi dosar, procurorii DNA Piteşti l-au trimis în judecată pe Florin Lupu pentru dare de mităse arată într-o analiză a Mediafax.

Conform rechizitoriului, în 2011, Ion Miu, în calitate de medic veterinar cu funcţie de control în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, a pretins și primit de la patru persoane, printre care se numără și Florin Lupu, 85 de pui și 2.253 leiProcurorii au pus sechestru asigurător pe bunurile celor doi inculpaţi, până la concurenţa sumei de 2.253 de lei. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Vâlcea.

Tot procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, în august, pe Constantin Găbrian şi Ion Stătică, viceprimar, respectiv inspector în cadrul Primăriei comunei Șuici, județul Argeș, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual.

În acelaşi dosar a fost acuzată şi Cateluţa Marinescu, secretar al Primăriei comunei Șuici, județul Argeș, la data faptelor, de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi înşelăciune.

Potrivit rechizitoriului, în 2011, Cateluţa Marinescu, în calitate de reprezentant al Asociației Crescătorilor de Animale și Producție Vegetală Șuici, cu ajutorul celorlalți doi inculpați, a folosit documente false, inexacte și incomplete în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, obţinând astfel 269.134,88 de lei, reprezentând fonduri din bugetul Uniunii Europene şi plăţi naţionale directe complementare din bugetul naţional.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Argeş s-a constituit parte civilă în acest dosar cu 269.134,88 lei, precum și dobânzile și penalitățile datorate până la data efectuării plății integrale a debitului. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Argeş Conform procurorilor DNA, viceprimarul comunei Șuici, din judeţul Argeş şi ceilalţi doi inculpaţi au fost trimişi în judecată într-un alt dosar pentru fapte similare.

Tot în luna august, procurorii DNA au sesizat Tribunalul Bucureşti cu acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul lui Lu Jian You, cetățean chinez cu reședința declarată în România, pentru cumpărare de influență în formă continuată privind obținerea sau prelungirea vizelor de lungă ședere în scop de muncă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012- ianuarie 2015, inculpatul Lu Jian You i-ar fi dat unei persoane 22.400 de euro (excluzând taxele legale), pentru 23 de solicitări de obţinere şi prelungire a vizelor de lungă şedere în scop de muncă, pentru ca persoana respectivă să intervină la funcţionarii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru obţinerea vizelor de lungă şedere în scop de muncă şi a permiselor corespunzătoare de şedere temporară sau de lungă durată pentru mai mulţi cetăţeni chinezi.

 

Cele mai citite

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă