18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCosmin Contra şi-a reziliat contractul cu Petrolul

Cosmin Contra şi-a reziliat contractul cu Petrolul

Tehnicianul Cosmin Contra şi-a reziliat contractul cu Petrolul Ploieşti, informează, luni, site-ul oficial al grupării prahovene, conform Mediafax. Antrenorul îşi va continua cariera în Spania, unde ar putea să preia formaţia Getafe, la care este legitimat şi atacantul Ciprian Marica.

„Începând de astăzi, contractul dintre FC Petrolul Ploieşti şi antrenorul Cosmin Contra s-a încheiat. Clubul nostru a luat act de dorinţa tehnicianului Contra de a renunţa la funcţie, în favoarea unei cariere în Spania. Având în vedere performanţele obţinute la FC Petrolul şi tot ce a însemnat prezenţa sa la Ploieşti în ultimul an şi jumătate, clubul nostru a considerat absolut normal să-l înţeleagă şi să-i respecte decizia”, se arată pe site-ul citat.

Citeşte şi: Contra, fără şanse la titlu: Am fi câştigat şi în 10 oameni dacă era gazonul bun

Cosmin Contra a declarat că va încerca să ajute clubul Petrolul Ploieşti de fiecare dată când va avea nevoie. „Mulţumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înţeles şi am încredere că şi suporterii vor face acelaşi lucru. Petrolul va rămâne mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare şi voi încerca toată viaţa să-l ajut, la fel ca şi pe toţi oamenii implicaţi în acest proiect”, a declarat Contra.

La rândul său, finanţatorul Dan Capră a afirmat că nu putea să refuze rugămintea lui Cosmin Contra de a-şi continua cariera de tehnician într-un campionat mai puternic. „Este o decizie grea pe care am fost nevoiţi să o luăm astazi, dar nu puteam să-l refuzăm pe Cosmin, având în vedere ceea ce reprezintă el ca om şi antrenor. Îi dorim mult succes în carieră şi îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru oraşul Ploieşti. Îi asigurăm pe suporteri că vom lua imediat o decizie în privinţa noului tehnician al echipei, care suntem convinşi că va asigura continuitate la nivelul performanţelor cu care fanii noştri s-au obişnuit deja”, a spus Capră.

Conducerea grupării ploieştene va susţine în cursul zilei de astăzi o conferinţă de presă.

Cotidianul spaniol Marca a anunţat că antrenorul Luis Garcia va fi demis, luni, de la conducerea tehnică a echipei Getafe, în urma rezultatelor slabe înregistrate în campionat. Formaţia lui Marica este pe locul 15, cu 27 de puncte, după 27 de etape. Getafe nu a mai câştigat un meci din 29 noiembrie, 2013, de atunci echipa spaniolă disputând 12 partide în Primera Division. Getafe a înregistrat de atunci o singură victorie, scor 4-1, la 17 decembrie 2013, cu Girona, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei.

Marca mai scrie că echipa Getafe ar putea fi antrenată de Cosmin Contra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă