18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Bucureşti: 20 de persoane, duse la audieri la DIICOT într-un dosar...

UPDATE. Bucureşti: 20 de persoane, duse la audieri la DIICOT într-un dosar de evaziune

UPDATE: 20 de persoane sunt audiate, luni, la sediul DIICOT Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, conform unui comunicat al instituţiei. Prejudiciul total se ridică la 100 milioane de lei.

Procurorii DIICOT au efectuat 65 de percheziţii domiciliare la persoane suspectate că au creat un circuit financiar prin care 120 de societăţi comerciale cu sediul la hotelul Rin Grand, au înregistrat în contabilitate facturi fictive, beneficiind de reduceri importante de impozit pe profit şi TVA, ca urmare a interpunerii frauduloase în activitatea comercială derulată, a unui număr de 30 de firme fantomă.

În acest dosar, 30 de firme sunt suspectate de spălare de bani.

Astfel, o parte din membrii grupării deschideau conturi personale şi acceptau ca sumele provenite din infracţiuni să fie transferate în conturile respective, acestea fiind retrase ulterior şi predate altor membrii ai grupului, fiind astfel ascunsă originea ilicită a sumelor, arată procurorii DIICOT.

Ulterior, o parte dintre societăţile comerciale de tip fantomă erau radiate în scopul ascunderii originii activităţilor infracţionale şi în acelaşi timp fie erau înfiinţate societăţi de tip fantomă, noi, fie erau cesionate părţi sociale ale unor societăţi comerciale deja înfiinţate care erau transformate apoi în societăţi comerciale de tip fantomă.

Procurorii DIICOT au descins, luni dimineaţă, la un hotel de lux din Capitală, conform B1 TV. Sunt căutaţi administratorii a patru firme cu sedii în acest hotel, suspectaţi de evaziune fiscală, iar prejudiciul se ridică la 100 milioane de lei. Printre persoanele vizate, se numără şi un creator de modă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă