18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialCluj: Rezidenลฃii au protestat รฎmpotriva Guvernului Ponta 3

Cluj: Rezidenลฃii au protestat รฎmpotriva Guvernului Ponta 3

Aproximativ 60 medici rezidenลฃi din Cluj au protestat ieri în faลฃa Prefecturii Cluj. Medicii spun cฤƒ protestul lor îndreptat împotriva Guvernului Ponta 3 este un semnal de alarmฤƒ faลฃฤƒ de condiลฃiile în care trebuie sฤƒ îลŸi desfฤƒลŸoare activitatea.

Ei cer, printre altele, plata orelor suplimentare, sฤƒ primeascฤƒ mâncare atunci când sunt de gardฤƒ, eventual o zi liberฤƒ dupฤƒ gardฤƒ, dar cursuri de specializare gratuite.

„Ne-am adunat aici nu ca sฤƒ facem un protest propriu-zis, ci ne-am adunat sฤƒ tragem un semnal de alarmฤƒ. Multฤƒ lume ลŸtie problemele noastre, iar acestea se reflectฤƒ în fapul cฤƒ mii de rezidenลฃi pleacฤƒ din România. Nu vrem sฤƒ gฤƒsim un ลฃap ispฤƒลŸitor. MiniลŸtrii vin ลŸi pleacฤƒ, prefecลฃii vin ลŸi pleacฤƒ, manageri, ลŸefi de clinicฤƒ, specialiลŸti. Nu este un singur vinovat”, a declarat presei Paul Turcoman, rezident în anul IV pe cardiologie.

Alte probleme de sistem de care s-au plâns rezidenลฃii clujeni sunt legate de faptul cฤƒ trebuie sฤƒ îลŸi plฤƒteascฤƒ singuri cursurile de specializare ale cฤƒror preลฃuri variazฤƒ între 300 ลŸi 1.500 de lei.

Liderii protestatarilor spun cฤƒ, deja, un sfert dintre tinerii care au intrat la rezidenลฃiat au plecat în strฤƒinฤƒtate ลŸi afirmฤƒ cฤƒ majoritatea rezidenลฃilor ar putea sฤƒ renunลฃe la visul de a-ลŸi construi o carierฤƒ în ลฃarฤƒ ลŸi sฤƒ aleagฤƒ sฤƒ munceascฤƒ în Occident.

Cele mai citite

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ