-2 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăTechLiderul PSD Vaslui: Cererea lui Iohannis de demisie a lui Ponta, OBSESIVĂ

Liderul PSD Vaslui: Cererea lui Iohannis de demisie a lui Ponta, OBSESIVĂ

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, a declarat că este”foarte presantă şi oarecum surprinzătoare” insistenţa cu care preşedintele Klaus Iohannis solicită demisia premierului Victor Ponta, potrivit Mediafax

Astfel, liderul PSD Vaslui a apreciat că Ponta ar trebuie să plece din funcţie doar atunci când crede de cuviinţă.

Citește și: Ponta împinge România la periferia Europei

Liderul social-democraţilor vasluieni, Dumitru Buzatu, consideră că prim-ministrul Victor Ponta ar trebuie să rămână în continuare în fruntea Guvernului, chiar dacă DNA l-a trimis în judecată joi, într-un dosar de corupţie. 

„Nu este nimic nou în această declaraţie a lui Klaus Iohannis, ci doar o repetare obsesivă a cererii referitoare la demisia domnului Ponta. Eu cred că Victor Ponta va părăsi funcţia de prim-ministru atunci când va crede de cuviinţă, în funcţie de situaţia în care se va afla. Este foarte presantă această cerere şi oarecum surprinzătoare insistenţa atâta timp cât nu există o situaţie parlamentară care să susţină o asemenea solicitare. Nu cred că preşedintele Iohannis ar vrea să creeze acum o criză politică guvernamentală în România”, a declarat, joi, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, în stare de libertate, de către procurorii DNA, pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Șova și directorul Complexului Rovinari. Ponta era avocat la data faptelor, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta a obținut de la SCA ”Șova și Asociații” suma 181.439,98 de lei, pentru activități care în realitate nu s-au efectuat.

Dosarul a fost înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii propunând menținerea măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în timpul cercetării.

În 5 iunie, Victor Ponta a ajuns prima dată în faţa procurorilor DNA, care l-au anunţat că are calitatea de suspect, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care a fost avocat.

Pe 13 iulie, procurorii l-au anunţat că a fost pusă în mişcare acţiunea penală în cazul său şi că i-a fost schimbată calitatea din suspect în inculpat, în dosarul „Turceni-Rovinari”. De asemenea, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ale lui Victor Ponta.

În 19 august, DNA anunța că procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament al lui Victor Ponta pentru a recupera prejudiciul de 51.321 de lei care ar fi fost produs de acest prin complicitate la evaziune fiscală, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul „Turceni – Rovinari”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, că „imaginea României are foarte mult de suferit”, iar, din punctul său de vedere, soluţia la această problemă ar fi cea pe care a propus-o şi în iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului.

Iohannis a arătat că susţine în continuare soluţia despre care a vorbit în iunie, el solicitând atunci demisia premierului.

„Părerea mea nu s-a schimbat. Soluţia cea mai simplă ar fi, cu siguranţă, cea pe care am propus-o şi în iunie”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în 5 iunie, că, în condițiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o „situație imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Cele mai citite

OMV Petrom anunță disponibilizări colective: 184 de angajați vizați, începând cu februarie 2025

Această decizie vine pe fondul unui context economic dificil, care a generat deja valuri de concedieri în mai multe sectoare Compania OMV Petrom a notificat...

Criza energetică din Transnistria: între strategia Kremlinului și oportunitățile geopolitice pentru Ucraina

Centralele termice sunt aproape de colaps, iar penele de curent sunt tot mai frecvente, ajungând până la opt ore pe zi Editorialistul Serghii Sydorenko scrie...

Vremea s-a răcit în toată țara: temperaturile au scăzut semnificativ, ger și viscol la munte

Temperaturile rămân scăzute până la mijlocul săptămânii viitoare, cu valori nocturne între -10 și 0 grade Temperaturile au scăzut brusc în întreaga țară, maximele zilei...
Ultima oră
Pe aceeași temă