21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialSurse: Fostul socru al lui Mihail Bălășescu, găsit spânzurat în Buşteni

Surse: Fostul socru al lui Mihail Bălășescu, găsit spânzurat în Buşteni

George Adrian Epaminonda Burchel, fostul socru al lui Mihail Bălășescu și principalul suspect în cazul uciderii acestuia, a fost găsit spânzurat într-o pădure din apropierea telecabinei din Buşteni, au declarat vineri, surse din Poliţie, pentru Mediafax.

Sursele citate au precizat că, din primele date ale anchetatorilor, rezultă că bărbatul găsit spânzurat în pădure este George Adrian Epaminonda Burchel, care s-ar fi sinucis.

Maşina condusă de acesta, un Ford Focus argintiu, fusese găsită abandonată, luni dimineaţă, tot la Bușteni. Autoturismul avea roţile din spate dezumflate și se afla pe strada Telecabinei din Bușteni, unde ar fi fost abandonată cu cel puțin trei zile înaintea datei la care a fost găsită, potrivit unor martori.

Citește și: Cum a fost OMORÂT fostul secretar PNL Mihail Bălăşescu

George Burchel ar fi lăsat unei rude un bilet în care anunța că îl va omorî pe Bălășescu și că după aceea nu va fi de găsit.

Acesta a fost iniţial localizat la Cheia, într-o zonă muntoasă, de unde şi-a sunat soţia şi a apelat numărul de urgenţă 112, anunțând că intenţionează să se sinucidă.

Tribunalul Ilfov a decis, pe 9 septembrie, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului socru al lui Mihail Bălășescu, el fiind acuzat că l-a ucis, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, pe fostul secretar adjunct al PNL.

Fostul socru al lui Mihail Bălășescu era dat în urmărire internaţională, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, în timp ce se afla în locuinţa sa din orașul Bragadiru, George Burchel l-a lovit de mai multe ori pe Mihail Bălășescu, cu o vază în cap și l-a sugrumat cu cinci coliere din plastic, acte ce au dus la moartea fostului secretar adjunct al PNL.

„Conform concluziilor provizorii medico-legale, moartea lui Bălăşescu Mihail Marius a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare.Victima prezenta şi o serie de leziuni traumatice (plăgi contuze epicraniene şi la nivelul feţei, fractură nazală, hematoame, echimoze, excoriaţii) care s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur, cu puţin timp anterior decesului, în contextul procedurii ştrangulării”, arătau procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Burchel.

Avocata care l-a reprezentat pe Mihail Bălăşescu în procesul de partaj susţine că fostul secretar adjunct al PNL depusese mai multe plângeri la Poliţie împotriva fostei sale soţii şi a rudelor acesteia, care l-ar fi urmărit.

Avocata Lidia Cernătescu a declarat, pe 5 septembrie, pentru MEDIAFAX că un conflict între Mihail Bălăşescu şi fosta sa soţie Ana Maria Burchel a pornit după ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit în urma partajului o maşină. Autoturismul era însă folosit de fostul socru al lui Bălăşescu.

„De la pronunţarea partajului de către Judecătoria Sectorului 5 era urmărit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă şi a fost internat în spital. Sora dumneaei şi iubitul acesteia l-au urmărit. Am depus plângeri la Secţia 1 Poliţie, atât pe numele fostei soţii, cât şi pe numele surorii acesteia şi al iubitului ei. Domnul Bălăşescu trebuia să vină la cabinet pentru a completa plângerile, dar nu m-a mai sunat”, a declarat Lidia Cernătescu, avocata care l-a reprezentat în procesul de partaj pe Mihail Bălăşescu.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Bălăşescu a sunat-o şi i-a spus că fostul socru l-a chemat pentru a-i da maşina, dar ea l-a sfătuit să nu meargă după autoturism.

Mihail Bălăşescu a fost secretar general adjunct al PNL în perioada în care Crin Antonescu a fost preşedintele partidului.

Cele mai citite

Aplicația mobilă prin care se poate solicita ridicarea PET-urilor reciclabile la domiciliu

Ion Bogdatu și Bogdan Roșu, experți în programare și marketing online, au lansat o aplicație mobilă inovatoare numită Reverse PET, conform Ziarului Financiar. Această...

Eclipsa parțială de Lună va fi vizibilă din România

O eclipsă parțială de Lună va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, conform anunțului făcut de reprezentanții Observatorului...

Răzvan Marin, aproape de un gol antologic! Echipa românului a fost zdrobită de Napoli

Cagliari a suferit o înfrângere categorică în fața celor de la Napoli, iar Răzvan Marin a fost unul dintre puținii jucători ai echipei sale...
Ultima oră
Pe aceeași temă