11 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialCâte solicitări de azil ar putea fi înregistrate în Europa, în anul...

Câte solicitări de azil ar putea fi înregistrate în Europa, în anul 2015

Aproximativ un milion de solicitări de azil ar putea fi înregistrate în Europa, până la finalul anului 2015, potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCED), informează Mediafax.

Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare a publicat marţi un raport pe tema migraţiei. De la începutul anului, Europa a primit 700.000 de solicitări de azil, în comparaţie cu cele 630.000 înregistrate în 2014. Ultima dată când numărul solicitărilor de azil a ajuns la 630.000 a fost în 1992, în timpul conflictului dintre Serbia şi Bosnia.

OCED estimează că 350.000-400.000 de solicitări vor fi aprobate, ceea ce va însemna mai mult decât orice altă criză anterioară a refugiaţilor după al Doilea Război Mondial.

Cele mai multe solicitări au fost depuse în Germania, fiind urmată de Austria, Suedia şi Elveţia, cu toate că, în prima jumătate a anului, cele mai multe solicitări fuseseră înregistrate în Ungaria, potrivit raportului publicat de OCED.

Raportul subliniază faptul că fluxul de imigranţi este fără precedent nu doar în ceea ce priveşte numărul record înregistrat, ci şi în diversitatea ţărilor de provenienţă, adăugând că această diversitate va îngreuna procesul de înregistrare a solicitărilor de azil şi integrarea pe termen lung a refugiaţilor acceptaţi.

Numărul copiilor neînsoţiţi care ajung în Europa a crescut, o altă caracteristică a crizei migraţiei curente, OCED adăugând că solicitanţii de azil care sunt copii presupun o problemă suplimentară, în sensul că ei necesită condiţii speciale de adăpostire, îngrijire şi educaţie.

OCED atrage atenţia asupra situaţiei din ţările-sursă ale crizei curente a migraţiei, avertizând că nu se va stabiliza în curând, ceea ce înseamnă că fluxurile mari de imigranţi vor continua să vină în Europa în următorii ani.

Potrivit estimărilor autorităţilor germane, aproximativ 800.000 de solicitanţi de azil în Germania se vor înregistra până la finalul anului.

Cele mai citite

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...
Ultima oră
Pe aceeași temă