15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportUPDATE. Ponta se întâlneşte sâmbătă cu Papa Francisc

UPDATE. Ponta se întâlneşte sâmbătă cu Papa Francisc

UPDATE. Premierul Victor Ponta se întâlneşte sâmbătă, la prânz, cu Papa Francisc, la Palatul Apostolic din Vatican, informează Executivul, într-un comunicat remis redacţiei.

Vineri, Ponta se va întâlni cu premierul italian Matteo Renzi, la ora 17.00, ora României.

Pe agenda discuţiilor dintre cei doi prim miniştri figurează cooperarea politică şi economică bilaterală dintre Romania şi Italia în cadrul Parteneriatului Strategic, precum şi teme de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe priorităţile Preşedinţiei italiene din semestrul II 2014 şi obiectivele susţinute de România, precizează comunicatul.

După întâlnirea cu Papa, premierul se va întâlni cu E.S. Monsenior Pietro Parolin, Cardinal Secretar de Stat al Vaticanului, incepand cu ora 12:35. ”Vor fi discutate relaţiile şi colaborarea dintre România şi Sfântul Scaun în susţinerea drepturilor omului, a libertăţii religioase şi combaterii discriminării creştinilor în lume şi o serie de proiecte bilaterale în domeniul educaţiei şi culturii, promovarea cooperării ecumenice prin încurajarea dialogului dintre Biserici şi susţinerea comunităţilor româneşti din diaspora”, se mai arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta pleacă la Roma cu o aeronavă militară Spartan, pentru o posibilă întâlnire cu Papa Francisc şi o întrevedere cu noul premier italian, Matteo Renzi.

Ponta va participa şi la o reuniune a Partidului Socialiştilor Europeni (PES), la care se va discuta despre nominalizarea preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, în locul lui Jose Manuel Barroso, al cărui mandat urmează să expire, notează Mediafax.

Premierul va pleca în Italia cu o aeronavă militară Spartan, reprezentanţi ai Guvernului arătând că mijlocul de transport a fost ales pentru reducerea costurilor.

Mandatul actual al lui Barroso ca şef al Executivului european se încheie la sfârşitul lui octombrie 2014, după două mandate succesive de cinci ani.

Actualul preşedinte al Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a anunţat deja că este pregătit să îi urmeze fostului premier portughez la conducerea CE.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă