19.8 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportLegea Big Brother, adoptată și de Camera Deputaților

Legea Big Brother, adoptată și de Camera Deputaților

Deputații au adoptat, miercuri, noua formă a Legii Big Brother, după ce marți Comisia Juridică avizase favorabil actul normativ. Noua lege Big Brother trecuse în urmă cu două săptămâni fără probleme de plenul Senatului, cu 91 de voturi pentru şi trei împotrivă.

Asfe, noua lege prevede că firmele de comunicaţii au obligaţia să păstreze timp de trei ani de zile datele de trafic ale abonaţilor sau utilizatorilor. Însă instituţiile cu rol în apărare şi siguranţă naţională nu pot avea acces la aceste date decât cu aprobarea unui judecător, informează Digi 24.

Noile prevederi din lege au fost convenite de către liderii politici după o serie de consultări cu președintele Iohannis. Anterior, o altă modificare a legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal a fost declarată neconstituţională de judecătorii CCR pentru că încălca mai multe drepturi ale cetăţenilor.

Legea urmează să fie trimisă președintelui Iohannis pentru promulgare.

Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

A bătut doi copii nevinovați. A crezut că aceștia i-au bătut la ușă ca să-l agaseze

Un bărbat din Brad, județul Hunedoara, a fost deranjat de doi copii care i-au bătut la ușă și a decis să le aplice o...

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanțe, Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă