15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialUdrea va cere ca Emil Boc și Cătălin Predoiu să fie audiaţi...

Udrea va cere ca Emil Boc și Cătălin Predoiu să fie audiaţi ca MARTORI în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a declarat, miercuri, la ÎCCJ că va solicita să fie audiaţi ca martori, în dosarul său, fostul premier Emil Boc și fostul ministru Cătălin Predoiu,pentru a da detalii despre aprobarea unei HG privind implicarea ministerului Turismului în promovarea României în cadrul Galei Bute, informează Mediafax.

Ea a adăugat că fostul premier Emil Boc şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu ar putea explica în faţa instanţei în ce condiții au semnat Hotărârea de Gvern și ar putea spune dacă ea a determinat instituția în promovarea și aplicarea acelui document. În mod cert îi voi cere ca martori pe Emil Boc și pe Cătălin Predoiu, pentru că a existat o HG privind implicarea ministerului în promovarea României în cadrul Galei Bute și pentru că în descrierea acuzației la adresa mea este aceea că eu am determinat Guvernul să accepte implicarea ministerului„, a mai spus Udrea.

Udrea a adăugat că Boc şi Predoiu trebuie chemați ca martori în dosarul „Gala Bute” şi trebuie văzut cum s-a dat această hotărâre de Guvern, pentru a se stabili dacă „era ceva ilegal”. Dacă a fost ceva ilegal, atunci a semnat și domnul Predoiu. Adică trebuie să vedem dacă e ilegal la Elena Udrea, atunci trebuie să fie ilegal şi la domnul Predoiu, nu poate să fie doar Udrea trimisă în judecată pe acest aspect„, a mai spus fostul ministru.

Deputatul a mai declarat, la ieşirea de la ICCJ, că procurorii s-au grăbit cu rechizitoriul pentru că în cauză erau arestați, dar în acest fel s-a prejudiciat foarte mult calitatea acuzării. Spre exemplu, la infracțiunea de abuz în serviciu, nu se spune care este fapta pe care am savârșit-o, adică ce a făcut Elena Udrea greșit, ce act a semnat sau ce acțiune a fost greșită de sunt acuzată de abuz în serviciu„, a spus Udrea.

Elena Udrea a contestat, în faţa instanţei, actul prin care a fost deferită justiției, cerând refacerea parţială a anchetei, pentru că nu ar fi concret explicată fapta de abuz în serviciu, de care au acuzat-o procurorii și nu este judecat omul care i-ar fi dat banii drept mită.

Udrea a mai arătat că a contestat faptul că „nu este în dosar” şi cel despre care spun procurorii că ar fi dat mita care a ajuns de la fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia la ea.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă