15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialVaslui: Un tânăr surdomut, ARESTAT pentru viol

Vaslui: Un tânăr surdomut, ARESTAT pentru viol

Un tânăr surdomut, în vârstă de 26 de ani, din judeţul Vaslui a fost arestat preventiv, joi, întrucât este acuzat că ar fi bătut şi abuzat sexual o femeie de 89 de ani, informează Mediafax.

Incidentul a avut loc în luna aprilie, când o femeie de 89 de ani din localitatea Şerboşteşti a fost lovită şi apoi violată în propria locuinţă de un tânăr surdo-mut, în vârstă de 26 de ani, din localitatea Iaz, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui.

El a intrat noaptea în casa femeii, forţând uşa, şi i-a cerut bătrânei bani şi băuturi alcoolice, însă aceeasta nu a avut ce să îi ofere, astfel că a abuzat-o sexual. La câteva zile de la incident, bătrâna i-a povestit unuia dintre fii cele întâmplate, bărbatul sesizând Poliţia, care a început o anchetă în acest caz.

Tânărul a fost găsit de poliţişti la scurt timp de la comiterea violului, însă împotriva lui nu a fost dispusă nicio măsură. Abia după cinci luni, suspectul a fost reţinut şi apoi arestat.

„În tot acest interval de timp, s-a aşteptat rezultatul expertizei psihiatrice dispusă în cazul tânărului de 26 de ani, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei. În urma cercetărilor efectuate şi în baza rezultatului expertizei, tânărul a fost reţinut şi apoi prezentat la Parchet, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

La propunerea procurorilor, Judecătoria Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele tânărului din Iaz (Soleşti), sub acuzaţia de viol.

Cele mai citite

Situație incredibilă la Bordeaux! Portarul a fost folosit pe post de mijlocaș

Goalkeeperul de rezervă al clubului francez Girondins de Bordeaux a fost trimis pe teren ca mijlocaș în timpul meciului din Cupa Franței împotriva echipei...

Premierul calmează temerile: România nu va intra în criză, avem depozite la BNR

Marcel Ciolacu afirmă că este în legătură permanentă cu guvernatorul BNR și analizează indicatorii economici Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul...

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Tranzacția este condiționată de aprobarea unor instituții ale statului român și este așteptată să fie anunțată oficial, în câteva luni Romgaz și OMV Petrom...
Ultima oră
Pe aceeași temă