22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialUCRAINA. Ianukovici anunţă alegeri anticipate

UCRAINA. Ianukovici anunţă alegeri anticipate

Preşedintele Viktor Ianukovici a anunţat vineri un scrutin prezidenţial anticipat, transmite AFP, citat de Mediafax.

Ianukovici acceptă totodată o reformă constituţională şi formarea unui guvern de uniune naţională, potrivit unui comunicat emis de preşedinţie.

”Anunţ lansarea unei proceduri în vederea unor alegeri prezidenţiale anticipate”, a declarat preşedintele ucrainean, citat într-un comunicat, fără să precizeze o dată în acest sens.

“Lansez, de asemenea, procesul de revenire la Constituţia din 2004” care reducerea puterea preşedintelui în favoarea Guvernului şi Parlamentului, dar şi formarea unui “guvern de unitate naţională”.

Totodată, preşedintele Verhovna Rada (Parlament) Volodimir Ribak a semnat o rezoluţie parlamentară care condamnă violenţa în ţară şi interzice o operaţiune antiteroristă declanşată joi seara, relatează agenţia Interfax-Ukraine în pagina electronică.

Delegaţiile europene care negociază ieşirea Ucrainei din criza politică mizează pe semnarea, vineri, a unui acord “temporar”, a declarat un diplomat european de rang înalt.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...
00:01:06

Video Protest Sectorul 1: Clotilde Armand Acuză Fraudă Electorală

București, 15 iunie 2024 - În Piața Victoriei din București, susținătorii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, au organizat un protest cerând renumărarea voturilor. Aceștia...
Ultima oră
Pe aceeași temă