13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Care sunt cele mai colorate localităţi din lume

GALERIE FOTO. Care sunt cele mai colorate localităţi din lume

Oamenii din întreaga lume şi-au văruit locuinţele în culori aprinse, fie pentru a simboliza raiul, pentru a-şi recunoaşte mai uşor casele sau doar din motive estetice. Între cele mai colorate localităţi din lume, se numără cartierul argentinian La Boca, insula Burano, oraşul Chefchaouen din Maroc, dar şi capitala Rusiei, Moscova.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu cele mai colorate localităţi din lume.

Cartierul La Boca, din oraşul argentinian Buenos Aires, este unul dintre cele mai colorate din lume. Mulţi imigranţi care s-au stabilit acolo au origini în oraşul italian Genova, de unde au adus obiceiul de a picta faţadele caselor cu vopsele rămase de la şantierele navale, potrivit mashable.com.

Între cele mai colorate localităţi din lume se numără şi insula Burano, aflată lângă oraşul italian Veneţia. Legenda spune că toate casele au fost văruite în culori puternice, diferite, astfel încât pescarii să îşi recunoască locuinţele când era ceaţă.

Pe de altă parte, localnicii din oraşul Chefchaouen, din Maroc, şi-au văruit casele în albastru. Refugiaţii evrei care s-au stabilit acolo în anii 1930 ar fi ales această culoare pentru toate clădirile, pentru a simboliza raiul.

Însă, cel mai colorat oraş din lume este Guanajuato, din Mexic. Localitate face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă