14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialFostul primar din Botoșani, Cătălin Flutur, în vizorul DNA

Fostul primar din Botoșani, Cătălin Flutur, în vizorul DNA

Fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, copreședinte al PNL Botoşani, este cercetat de DNA Suceava pentru abuz în serviciu după ce a concesionat în mod ilegal un teren unei firme private.

Potrivit DNA Suceava, Cătălin Flutur este suspectat că, în 23 septembrie 2009, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoşani, a concesionat, până la 31 octombrie 2011, un teren cu suprafaţa de 130,01 metri pătraţi, amplasat în municipiul Botoşani, pe strada Maxim Gorki, vecinătatea Liceului "Ştefan Luchian", având destinaţia de alee pietonală, firmei SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului "Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere", contrar unei hotărâri a CL din 12 mai 2008 de aprobare a documentaţiei planului urbanistic de detaliu în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura sud-est integral pe terenul aparținând SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe.

Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre bulevardul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki, susțin procurorii.

Ulterior, în 18 aprilie 2012, Cătălin Flutur a concesionat, pe durata existenţei construcţiei, suprafaţa de 130,01 metri pătraţi, alee pietonală desfiinţată ilegal în cadrul construcţiilor efectuate în proiectul respectiv către SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul exploatării pentru obiectivele platforme şi acces hotel Belvedere.

DNA Suceava susține că prin aceste acțiuni, începând cu luna mai 2012, au fost vătămate interesele legitime ale Liceului "Ştefan Luchian" al cărui spaţiu (teren de sport) a fost micşorat cu suprafaţa de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale, pe un aliniament paralel cu cel al aleii defiinţate ilegal, în cauză fiind păgubită şi Primăria municipiului Botoşani cu suma de 8.176,87 lei, reprezentând preţul achitat către SC Conrec SA Botoşani pentru amenajarea noii alei pietonale.

Luni, procurorii i-au adus la cunoștință lui Cătălin Flutur faptele, încadrarea juridică, drepturile și obligațiile procesuale în cauză.

 

 

Cele mai citite

Capcane digitale: Falsificatori de pagini web care dau asistență juridică

Rețeaua înșelătoriilor online promite asistență juridică falsă pentru recuperarea fondurilor pierdute în investiții Poliția Română avertizează asupra unor noi modalități de înșelăciune în mediul online....

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă