25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialDoi primari arădeni, DEMIȘI pentru că au condamnări definitive

Doi primari arădeni, DEMIȘI pentru că au condamnări definitive

Doi primari din comunele arădene Șimand și Zărand, au fost demiși de către prefect, întrucât au condamnări definitive la închisoare cu suspendare, informează Mediafax.

Astfel, Florin Liviu Dema și Ion Florin Moț, au fost demiși, întrucât au fost condamnat defibitiv pentru luare de mită și trafic de influență.

Prefectul Cosmin Pribac a emis două ordine în acest sens, privind ”încetarea de drept a mandatului de primar”.

Ordinele vin ”în baza referatelor secretarilor comunelor și în virtutea lămuririlor date de Instanța Supremă – Înalta Curte de Casație și Justiție prin decizia nr.18/2015”, precizează comunicatul.

Astfel, Prefectura le-a solicitat, recent, secretarilor de primării să transmită informații cu privire edilii care au fost condamnați.

Încă din 2014, primarul Ion Florin Moţ a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

De asemenea, primarul Florin Liviu Dema a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Cei doi primari vor fi înlocuiți de către viceprimari, până la alegerile locale de anul viitor.

Cele mai citite

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă