30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFuncţionar al Primăriei Clinceni, în vizorul ANI

Funcţionar al Primăriei Clinceni, în vizorul ANI

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Gheorghe Lazăr, funcţionar public în cadrul Primăriei Clinceni, Judeţul Ilfov, întrucât, începând cu data de 17 iunie 2008, deţine, simultan, şi calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local Bragadiru, Judeţul Ilfov.

Conform ANI, Gheroghe lazăr  a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”, precum şi dispoziţiile art. 97, alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de deminitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Cele mai citite

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă