Tarta cu legume şi crustă crocantă este delicioasă şi săţioasă şi se pregăteşte cu ingrediente la îndemână, după reţeta sugerată de readersdigest.ca.
Ingrediente
- o vânătă de aproximativ 500 g
- un dovlecel de 250 g
- patru roşii
Citeşte şi: Reţetă rapidă: Pizza cu blat de nachos
- un ardei roşu dulce, mediu
- patru căţei de usturoi, mărunţiţi
- ½ linguriţe cu sare
- ¼ linguriţe cu piper
- 50 ml de ulei de măsline
Citeşte şi: Prânz rapid şi delicios: Plăcintă „hamburger”
- aluat de plăcintă, de aproximativ 23 cm
- o lingură cu mălai
- două linguri cu parmezan ras
- două linguri cu frunze de busuioc
Mod de pregătire
Se taie vânăta, dovlecelul, roşiile şi ardeiul, în felii de 2,5 centimetri.
Într-un bol mare, se amestecă bucăţile de legume cu usturoiul, sarea, piperul şi 45 ml de ulei.
Se pune compoziţia într-o tavă, pregătită cu hârtie de copt sau hârtie pergament.
Citeşte şi: Reţeta zilei: Tortellini cu pui, spanac şi roşii
Se dă la cuptor la 230 de grade Celsius, amestecând din când în când, aproximativ 30 de minute, până când legumele sunt moi, iar zeama lor se evaporă. Se lasă la răcit 15 minute.
Apoi, pe o suprafaţă pregătită cu făină, se formează din aluat un disc cu diametrul de aproximativ 30 de centimetri.
După aceea, se unge cu ulei o tavă rotundă pentru pizza, după care se acoperă cu mălai.
Se pune aluatul în tava pregătită, după care se acoperă cu amestecul de legume, lăsând libere marginile de aproximativ cinci centimetri. Apoi, se îndoaie aluatul rămas liber deasupra marginii discului de legume, astfel încât să se formeze o tartă cu diametrul de aproximativ 23 centimetri. Apoi, se unge aluatul cu uleiul rămas.
Se dă la cuptor, la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute, sau până când aluatul devine auriu-maroniu.
În final, se acoperă tarta cu brânză şi frunze de busuioc şi se lasă deoparte pentru cinci minute, înainte de a o felia.