21.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: De ce nu se simte „boomul“ economic în buzunarele românilor

REVISTA PRESEI: De ce nu se simte „boomul“ economic în buzunarele românilor

Din Adevărul aflăm Cum a fost ascunsă Iulia Ionescu în Mănăstirea Sihăstria Rarăului. Stareţul Ioan Larion Neagoe: „Îmi pare rău că am păcălit Poliţia“.  Stareţul Ioan Larion Neagoe a recunoscut în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe fugara Iulia. „Îmi pare c-am păcălit Poliţia, Iulia era la noi. Nu mi-am dat seama. Îmi pare rău că n-am anunţat Poliţia mai devreme şi nu am luat legătura cu familia fetei“, a regretat preotul Ioan Larion Neagoe. Iulia Ionescu a poposit la mănăstirea de călugări în noaptea de 14 spre 15 februarie. „Venea din Neamţ“, a spus stareţul de la Sihăstria Rarăului. Mănăstirea de călugări este situată în vârf de munte, la Cota 1000.

Cea mai bună săptămână din cariera lui Halep. Românca, premiată de patronul echipei PSG, pentru titlul de la Doha, mai citim în Adevărul. Într-un singur meci a avut emoţii Simona, chiar la prima partidă de la Doha, în faţa estoniencei Kanepi, învinsă în tie-break-ul setului decisiv. Există însă explicaţii. Românca abia sosise de la Budapesta, unde jucase în echipa de Fed Cup a României, în sală. La Doha, e mai cald, iar compediţia e outdoor.

Citeşte şi: Simona Halep, campioană la Doha. Primele declaraţii ale româncei

Şi tot în Adevărul aflăm De ce nu se simte „boomul“ economic în buzunarele românilor. Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat vineri, prin date de tip „semnal“, o creştere-record a economiei româneşti, de 3,5% în 2013 faţă de anul precedent, depăşind estimările de numai 2,8% înaintate de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Evenimentul Zilei scrie despre Edilul care şi-a luat nume nemţesc a făcut şmenuri româneşti. Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli la primăria condusă de unul dintre cei mai isteţi politicieni din România. Liberalul Daniel Gerhardt-Ţuchel s-a dat neamţ pentru a fi votat primar.

Şi tot în EVZ citim despre Salarii de zeci de mii de euro pentru nevestele din ASF. Pe ştatele de plată de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se regăsesc numeroase persoane apropiate de politicieni. Una dintre acestea este Laura Chiţoiu. Soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a încasat venituri brute cumulate pe ultimele două luni din 2013 cifrate la 19.059 euro.

Citeşte şi: SALARIILE URIAŞE de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Crin Antonescu, pentru Gândul: Nu am cerut ieşirea PNL de la guvernare. Condiţiile liberalilor pentru PSD, citim în Gândul.info. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat duminică seara, pentru Gândul, că nu a cerut ieşirea PNL de la guvernare. Cu toate acestea, liberalii au mai multe condiţii pentru rămânerea la guvernare, pe care Crin Antonescu le va discuta luni cu Victor Ponta.

Stelian Tănase, oportunistul nevolnic din fruntea TVR: „Nu trebuie să fiu felicitat, ci căinat”, scrie Curentul. Cocoţat, în fruntea televiziunii publice, unde l-a înlocuit pe abulicul Claudiu Elwis Săftoiu, Stelian Tănase a şi început, cu mult înainte de a fi realizat ceva cât de cât notabil, să se văicărească şi să-şi plângă de unul singur pe umăr. Abia revenit de la Paris, mai depresiv decât o primadonă pe care n-o mai aplaudă nimeni, el ne-a anunţat, de pe blogul personal, că „Mă gândesc 24 de ore din 24 la necazurile TVR (bugete, oameni, atacuri, mizerii omeneşti) care mi-au invadat şi mi-au otrăvit viaţa în ultima vreme. Fratele meu, îmi amintesc asta în fiecare zi, mi-a spus în decembrie că am făcut cea mai mare prostie din viaţa mea acceptând să conduc TVR.

Cazul celei mai căutate eleve din România: controverse şi semne de întrebare, mai scriu jurnaliştii de la Curentul. Fata de 15 ani dată dispărută săptămâna trecută a fost găsită, sâmbătă după-amiază, teafără, într-un tren care venea de la Suceava către Bucureşti. Chiar dacă poliţiştii nu pot fi acuzaţi de neimplicare în acest caz încheiat, din fericire, cu bine, există însă multe semne de întrebare, inclusiv asupra persoanelor care au recunoscut-o, poliţişti, agenţi sub acoperire, sau şeful de tren, precum şi a locului unde a stat fata, mai bine de trei zile, fără ca cineva să anunţe autorităţile.

După şedinţa informală a PNL: Antonescu a primit mandat „de fermitate” din partea partidului pentru negocierile de luni, citim în Cotidianul. Liderul PNL, Crin Antonescu, a primit mandat „de fermitate” din partea partidului pentru negocierile de luni. Un mandat de fermitate, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, înseamna „să nu ne abatem de votul dat de cetăţeni în 2012, să ducem mai departe această alianţă în formula în care am semnat un protocol”.

Citeşte şi: Şedinţa PNL pe tema viitorului USL s-a încheiat: Antonescu a primit un „mandat de fermitate”

România, un nou paradis fiscal? se întreabă Capital. Investitorii români sunt încurajaţi să-şi ţină banii în ţară. România devine la fel de prietenoasă ca Cipru sau Olanda, ţări foarte tentante pentru înregistrarea afacerilor. Din 2014, regimul fiscal de tip holding este reglementat în Codul fiscal.

Şi tot în Capital citim despre Riscurile independenţei ASF. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară nu este o instituţie publică şi drept urmare ce se întâmplă acolo nu ne priveşte. Orice ai întreba la ASF cu privire la normele interne, la salarii, la decizii, la orice, primeşte invariabil răspunsul că “ASF nu foloseşte bani publici, deci nu e instituţie publică”. Argumentul nu este doar fals ci este şi periculos.

Antreprenorii, agricultorii, companiile şi exportatorii le-au pus în braţe guvernului Ponta şi Băncii Naţionale o creştere economică de 3,5% (5,2% în T4). Întrebarea este dacă cei de la putere ştiu ce să facă cu ea mai departe ca să aducă România la un plus de cel puţin 5% pe an sau dacă o vor plafona la un ritm mediocru de 2%, scrie Ziarul Financiar. Pentru 2013, România a raportat o creştere economică de 3,5%, cu mult peste toate prognozele de la începutul anului trecut, care vedeau un plus de 1,6-1,9%. În trimestrul al patrulea, creşterea economică a fost de 5,2% faţă de o medie de 2,7% în celelalte trei trimestre.

Cele mai citite

Vinovatul fără vină – Academia Catavencu

Cred că titlul celebrului roman al Agathei Christie se potrivește cel mai bine cu situația actuală din coaliția struțocămilă care, încă, mai conduce...

Corupție în Antifraudă: Funcționari ANAF anchetați pentru abuz în serviciu de către DNA

Prejudiciul este estimat la 20 de milioane de lei. În dosar mai sunt urmărite penal alte două persoane, printre care și un dezvoltator imobiliar Într-un...

PMP se dezice de afirmațiile lui Gheorghe Flutur: Dreapta niciodată nu va îngenunchea în fața PSD, așa cum face PNL

Partidul Mișcarea Populară a reacționat la declarațiile făcute de Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte al PNL, și a precizat că „PMP Suceava nu va fuziona niciodată...
Ultima oră
Pe aceeași temă