17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialHalep ar putea deveni lider mondial la Australian Open! Dezvăluiri făcute de...

Halep ar putea deveni lider mondial la Australian Open! Dezvăluiri făcute de antrenorul Serenei Williams

Serena Williams, 1 WTA, a fost sfătuită de antrenorul său să ia în calcul retragerea din circuitul WTA până la finalul acestui an. În cazul în care americanca va lua această decizie, Simona Halep ar putea-o detrona la turneul de la Australian Open.

Patrick Mouratoglou, antrenorul și bunul prieten al Serenei Williams a spus că i-a recomandat liderului WTA să ia în calcul o retragere temporară din circuit dacă nu se simte suficient de motivată pentru a juca la Beijing și Turneul Campioanelor.

”Când a pierdut la Toronto (în august, n. red.), a fost foarte dezamăgită, dar a reluat antrenamentele de a doua zi, pentru că dorea să câștige US Open. După un an în care a reușit trei victorii de Mare Șlem, întrebarea este cât de mare este motivația sa să joace aceste turnee. Cred că nu ar trebui să joace dacă nu este foarte motivată”, a declarat Mouratoglou pentru ESPN.

”Nu mă îndoiesc nicio clipă că va avea motivația de a câștiga alte titluri de Mare Șlem și de a stabili noi recorduri. Mă gândesc acum doar la finalul de sezon și nu știu dacă care este nivelul de motivație, iar dacă nu este destul de motivată, atunci nu ar trebui să joace.” Afirmațiile antrenorului vin în contextul în care Williams i-a spus acestuia că sezonul 2015 a fost unul slab, dezamăgită că nu a reușit să facă Marele Șlem (câștigarea tuturor celor 4 Grand Slam-uri dintr-un an).

În aceste condiții, Serena Williams și-ar mai putea păstra locul 1 mondial doar până la începutul anului viitor, însă în cazul în care nu va evolua nici la Australian Open, sau dacă va fi eliminată în primele tururi, Simona Halep ar putea urca pe prima treaptă a podiumului. Chiar și așa însă, românca ar trebui să aibă o serie incredibilă de victorii, să cucerească, în absența liderului mondial de pe teren, turneele Beijing, Turneul Campioanelor și Australian Open.

Scenariul rămâne deocamdată unul puțin probabil deoarece Williams nu a anunțat că ar vrea să renunțe la Beijing și Singapore.

Simona Halep evoluează, săptămâna aceasta, la turneul de la Wuhan, acolo unde s-a calificat în optimi și urmează să o întâlnească pe Johanna Konta, 66 WTA.

Citește și LIVE TEXT Simona Halep – Johanna Konta: miercuri, în optimile Wuhan Premier 5. Duel în premieră!

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă