11.6 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Dănileţ: Sunt politicieni, afacerişti, avocaţi care ameninţă judecătorii

REVISTA PRESEI. Dănileţ: Sunt politicieni, afacerişti, avocaţi care ameninţă judecătorii

În Adevărul citim, vineri, povestea unei franţuzoaice care a ajuns om al străzii în România: ”Povestea Vanessei, găsită îngheţată sub un pod din Neamţ”.

”Vanessa Auzenau (30 de ani), o tânără din Rennes, a fost găsită aproape îngheţată de frig sub viaductul de la Poiana Teiului (Neamţ). Femeia a plecat din Franţa în urmă cu aproape un an şi trăieşte doar prin grija celor care vor să o ajute”, notează Adevărul.

Evenimentul Zilei prezintă, vineri, un interviu cu judecătorul CSM Cristi Dănileţ: ”Sunt politicieni, afacerişti, avocaţi care ameninţă judecătorii”.

Dănileţ vorbeşte despre modificarea rticolului 276 din Codul Penal, prin care ar fi pedepsiţi cei care pun presiuni asupra Justiţiei: ”Argumentul Senatului, la patru zile de la intrarea în vigoare a Codurilor, a fost acela că prin acest articol s-ar aduce atingere libertăţii de exprimare. Dar acest articol, în primul rând nu viza presa şi, în al doilea rând, ducea la sancţionarea persoanelor care acuză judecătorii sau procurorii de săvârşirea unei abateri disciplinare sau a unei infracţiuni, încercând să le influenţeze decizia pe care o vor da. (…) Sunt politicieni, afacerişti, avocaţi care ameninţă judecătorii. Sunt judecători care se plâng că în sală nu mai pot stăpâni oamenii, pentru că ei văd că sunt politicieni care critică în mod liber judecătorii sau hotărârile judecătoreşti şi-şi închipuie că acelaşi lucru îl pot face şi ei. Când tu ameninţi viaţa unui judecător este un lucru extrem de grav. Sigur, nouă ni se cere să fim verticali. Şi suntem, cei mai mulţi”.

În Gândul citim un interviu cu liberalul Călin Popescu Tăriceanu: ”Este necesar ca PNL să rămână în formula guvernării. Lucrurile în USL s-au complicat după decizia neinspirată de a merge pe liste separate la europarlamentare”.

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, face un apel la dialog în interiorul USL, avertizând că „o decizie în grabă poate duce la ruperea USL”. „Mie mi se pare că ceea ce trebuie făcut obligatoriu ca doi parteneri serioşi, PSD şi PNL, să se aşeze la masa discuţiilor şi să găsească rapid, rapid spun, o soluţie de ieşire din impas. Chestiunea este sigur din ce în ce mai complicată şi ea s-a complicat în urma deciziei neinspirate, neavenite de a merge pe liste separate, care generează o competiţie directă între partide care mai departe pot merge pe drumuri care nici măcar nu sunt paralele, ci divergente după cum se vede în momentul de faţă”, a declarat Tăriceanu. Într-un interviu acordat gândul, liberalul admite că în acest moment există „un blocaj în USL, o criză politică”.

”Voiculescu şi-a tras o petardă direct în faţă vorbind despre Tezaur şi trădarea intereselor României”, citim, vineri, în Curentul.

”Bloggerul Voiculescu, pe urmele lui Năstase, şi el devenit blogger de puşcărie, aruncă o petardă în spaţiul public, acuzându-l pe Traian Băsescu de vrute şi nevrute şi invocând a nu ştiu câta oară marota sa favorită – terminarea lui Băsescu. De data asta nu mai cere suspendarea ci direct aruncarea la puşcărie pentru “trădare de ţară“ – pe motivul năstruşnic că Băsescu ar fi vinovat că Tezaurul furat de ruşi nu a fost recuperat. Ion Cristoiu, unul dintre veteranii presei româneşti, care-l cunoaşte probabil direct pe Voiculescu afirmă că textul scris pe blog este autentic, adică îi aparţine cu adevărat mogulului puşcăriabil, nu este doar semnat ca majoritatea celorlalte postări şi apreciază cu umor că Voiculescu s-a împuşcat singur în picior, prin referirea la ruşi la tezaur şi la Băsescu, mai ales acum după penibila prestaţie a lui Ponta de la Soci, unde a fost tratat ca un soarbe zeamă linge blide”, scrie Curentul.

În Ziarul Financiar citim că ”Harvard îşi vinde pădurile din România”.

”Universitatea Harvard, unul dintre cei mai mari proprietari privaţi de păduri din România, a început să vândă din proprietăţile pe care le deţine. Procesul are loc într-o perioadă delicată pentru universitate, în condiţiile în care un reprezentant român al şcolii a fost arestat, fiind acuzat pentru luare de mită şi spălare de bani, după ce ar fi umflat în mod artificial preţurile la care Harvard făcea achiziţiile”, scrie ZF.

Cele mai citite

SUA acuză Rusia de amestec în alegerile de duminică din Republica Moldova

Statele Unite(SUA) acuză Rusia că încearcă să influenţeze alegerile de duminică din Republica Moldova. Potrivit oficialilor de la Casa Albă, Moscova a cheltuit până...

SUA acuză Rusia de amestec în alegerile de duminică din Republica Moldova

Statele Unite(SUA) acuză Rusia că încearcă să influenţeze alegerile de duminică din Republica Moldova. Potrivit oficialilor de la Casa Albă, Moscova a cheltuit până...

Nicușor Dan ar fi tentat de o candidatură la președinția României

Întrebat miercuri seara în platoul TVR Info unde se vede peste 5 ani, primarul general al Capitalei a spus că își dorește să continue...
Ultima oră
Pe aceeași temă