22.8 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăKogălniceanu, aeroportul cu aripi tăiate

Kogălniceanu, aeroportul cu aripi tăiate

Compania Ryanair nu va mai zbura de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu (AIMK). Cine vrea să facă o rezervare pe de site-ul irlandezilor va observa că aceasta zboară numai din Bucureşti şi din Târgu Mureş. Pentru AIMK, vestea este cât se poate de proastă, dacă ţinem cont că Ryanir era una dintre cele numai două companii care efectuazu curse de aici. Odată cu plecarea lor, pe aeroport vor mai ateriza şi decola numai aeronave ale Turkish Airways, cu destinaţia Istanbul. Ryanir oferea zboruri low-cost spre două destinaţii din Italia: Bergamo şi Pisa.

Odată cu această plecare, este previzibil un nou declin an numărului de pasageri care folosesc aeroportul constănţean. În 2013, potrivit datelor oficiale furnizate de conducerea sa, numărul total de pasageri a fost de 81.378, în scădere faţă de 2012, când au fost înregistraţi 94.618 pasageri.

În aceste condiţii, se poate estima o scădere cu câteva zeci de mii de pasageri. Când afirmăm acest lucru luăm în considerare faptul că, anul trecut, în perioada 26 martie 31 iulie, Ryanair a transportat 22.107 pasageri.

Aeroportul din Kogălniceanu este în subordinea Ministerului Transporturilor, dar 20% din acţiuni aparţin Consiliului Judeţean Constanţa, în urma unui proiect legislativ iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD. ”Vrem să mărim traficul în aeroportul „Mihail Kogălniceanu“. Dacă atunci când am preluat noi era un trafic de 34.000 de pasageri pe an şi acum am ajuns la 280.000 de pasageri pe an, în momentul în care depăşim 500.000 de pasageri pe an înseamnă cel puţin câteva milioane de euro pentru judeţul Constanţa“, spunea, în octombrie 2012 preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Jurnalişti, oameni de afaceri

Director general al aeroportului este Cristian Carsium Moldovanu, fost jurnalist, fost purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, cu studii de drept, terminate recent. Din Consiliul de Administraţie fac parte mai multe persoane numite politic, de către PSD şi PNL. Multe dintre ele nu au niciun fel de studiu în domeniu. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Transporturilor, salariul directorului general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu era, anul trecut, de 22.000 de lei brut, la care se adaugă sumele obţinute din participarea la şedinţele consiliului de administraţie.

 

 

Cele mai citite

Veteran de război în vârstă de 96 de ani, vizitat de ministrul Apărării și ambasadoarea Statelor Unite în România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, 7 octombrie, pe generalul-maior în retragere Gheorghe Călin,...

Gigi Becali a declarat că-l așteaptă pe Nicolae Stanciu la FCSB

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat public că îl așteaptă pe Nicolae Stanciu să revină la echipă din iarnă, după ce internaționalul român și-a...

Horoscop 9 octombrie 2024. Momentul perfect pentru berbeci ca să-și ajusteze planurile

Horoscop 9 octombrie. Bine ați venit în universul fascinant al horoscopului, unde stelele și planetele își unesc forțele pentru a ne oferi o privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă