19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportCazul deputatului Adăscăliţei, amânat o săptămână

Cazul deputatului Adăscăliţei, amânat o săptămână

Conducerea Camerei Deputaților a decis, miercuri, să retrimită Comisiei juridice pentru o săptămână raportul în privinţa solicitării ANI de încetare a mandatului deputatului PSD Constantin Adăscăliţei, declarat incompatibil, informează Mediafax.

Cu Adăscăliţei a fost foarte mult discutat raportul de către toată lumea şi de ministrul delegat şi de către membri ai Biroului Permanent care sunt membri ai Comisiei juridice şi s-a amânat pentru o săptămână, retrimitere, fiindcă s-a considerat că nu au fost toate documnetele la Comisia juridică“, a explicat Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaților.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor nu a luat, marţi, o decizie cu privire la solicitarea ANI de încetare a mandatului lui Constantin Adăscăliţei, declarat definitiv incompatibil, şi a solicitat Biroului Permanent să ceară Agenţiei de Integritate date suplimentare cu privire la situaţia acestuia.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a susţinut, în timpul dezbaterilor din cadrul Comisiei, că solicitarea ANI nu prevede cu ce funcţie a fost incompatibil deputatul şi în ce perioadă, astfel încât nu se poate lua în acest moment o decizie. Mai mult, Nicolicea susţine că mandatul nu îi poate înceta în cazul în care deputatul nu s-a aflat în stare de incompatibilitate în actuala funcţie. Aceste argumente au fost însuşite de către deputaţii jurişti, care au solicitat informaţii suplimentare cu privire la situaţia lui Adăscăliţei de la Agenţia Naţională de Integritate.

ANI a susţinut că decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor de a nu îl revoca din funcţie pe deputatul Constantin Adăscăliţie reprezintă neaplicarea unei decizii definitive a instanţei şi subminează încrederea cetățenilor în sistemul de justiție și în statul de drept.

 

Cele mai citite

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă