17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCandidata înjunghiată de un agresor anti-imigranți, noul primar al orașului Köln

Candidata înjunghiată de un agresor anti-imigranți, noul primar al orașului Köln

Candidata la primăria orașului Köln, înjunghiată de un bărbat care se opune sosirii refugiaților, a fost aleasă duminică primar al acestui oraș din vestul Germaniei, potrivit rezultatelor provizorii, citate de Agerpres

Henriette Reker, spitalizată după ce a fost atacată într-o piață de un bărbat având “motivații rasiste”, a obținut 52,7% din voturi, potrivit rezultatelor publicate de municipalitate după ce au fost numărate trei sferturi dintre buletinele de vot duminică seară, notează AFP.

Citește și: Germania: Candidată la primăria orașului Koln, înjunghiată într-o piață

Candidată independentă, dar susținută în special de partidul cancelarului Angela Merkel, ea s-a plasat în frunte în acest scrutin municipal, în fața altor șase candidați, în al 4-lea oraș ca mărime din Germania unde trăiește o importantă comunitate musulmană și care a primit numeroși refugiați.

Politiciana, necunoscută la nivel național până sâmbătă, conduce serviciul ce se ocupă de cazarea acestor migranți care sosesc la Köln.

Starea ei de sănătate era stabilă după intervenția chirurgicală de urgență la care a fost supusă sâmbătă, medicii prognosticând că își va reveni complet.

Acest atac, comis de un german rămas șomer de mult timp în vârstă de 44 de ani și apropiat de extrema-dreaptă în anii ’90, a provocat indignare în Germania.

Angela Merkel, a cărei politică de deschidere față de refugiați provoacă critici puternice, și-a exprimat stupoarea în timp ce puternicul lider al regiunii Köln, Renania de Nord-Westfalia, Hannelore Kraft, a denunțat un atac împotriva democrației.

Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă