Ardeii umpluţi, cu personalitate, au gust minunat şi sunt haioşi, perfecţi pentru un prânz de Halloween în familie. După reţeta sugerată de allrecipes.com, ardeii se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
şase ardei graşi, de orice culoare
500 g de carne de vită, tocată
un ou
patru felii de felii de pâine din grâu, tăiate în cuburi
o ceapă mică, mărunţită
o roşie mică, tăiată în cuburi mici
doi căţei de usturoi, zdrobiţi
100 g de sos chili
40 g de muştar
trei linguri
¼ linguriţe cu sare
¼ linguriţe cu piper
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius. Se unge cu ulei un vas de yena de 20 x 20 cm.
Într-un bol, se amestecă oul, carnea tocată, pâinea, ceapa, roşia, usturoiul, sosul de chili, muştarul, sarea şi piperul.
Apoi, se spală ardeii şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, se decupează feţele. După aceea, se taie capacul fiecărui ardei şi se scoate partea cu sâmburi.
Se umplu ardeii cu vita tocată, după care se pun în vasul de yena.
Se dau la cuptor pentru aproximativ o oră.