17.7 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialPreședintele ITF regretă decesul Florenței Mihai. Mesajul șefului tenisului mondial

Președintele ITF regretă decesul Florenței Mihai. Mesajul șefului tenisului mondial

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), David Haggerty, o omagiază pe Florența Mihai, la o săptămână de la decesul acesteia. Șeful forului mondial spune că lumea tenisului îi va simți lipsa.

„Cu adâncă tristeţe am aflat de decesul Florenţei Mihai. Florenţa a fost o stea a tenisului românesc şi şi-a reprezentat ţara cu distincţie atât ca jucătoare, cât şi în calitate de căpitan al echipei de Fed Cup de-a lungul multor ani. Comunitatea tenisului îi va simţi lipsa”, a declarat Haggerty, conform site-ului oficial al ITF.

Citește și FOTO. Cine a fost Florența Mihai: Îndrăgită de public, ovaționată la Roland Garros, lăsată fără aripi de comuniști

Florența Mihai, prima româncă finalistă la Roland Garros, a decedat miercurea trecută şi a fost înmormântată, sâmbătă, la Bucureşti.

Fosta tenismană a fost secretar general (1984 – 1989), antrenor federal, consilier de specialitate și consilier al președintelui. Ea a condus și echipa de Fed Cup a României aproape 14 ani.

Irina Spîrlea (loc 7 mondial), Ruxandra Dragomir (15) şi Irina Begu (29) i-au fost de asemenea eleve.

Florenţa Mihai a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 și 1977) și Medalia Națională: serviciul Credincios Clasa a III-a.

 

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă