13.5 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialBecali ar putea ieลŸi din penitenciar ca sฤƒ se opereze

Becali ar putea ieลŸi din penitenciar ca sฤƒ se opereze

Finanลฃatorul Stelei, Gigi Becali, ar putea ieลŸi temporar din închisoare, pentru a se opera de hernie de disc cervicalฤƒ, dupฤƒ ce a fost diagnosticat cu aceastฤƒ afecลฃiune de medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albฤƒ, anunลฃฤƒ Mediafax.

„Am înลฃeles cฤƒ, în urma analizฤƒrii RMN-ului, s-a stabilit de cฤƒtre medici cฤƒ este nevoie de o intervenลฃie chirurgicalฤƒ. Decizia îi aparลฃine domnului Gigi Becali. E greu de crezut cฤƒ dacฤƒ medicul a stabilit cฤƒ el trebuie sฤƒ se opereze, va refuza intervenลฃia chirurgicalฤƒ”, a declarat avocatul lui Becali, Bogdan Vlad.

Potrivit avocatului, operaลฃia de hernie de disc ar urma sฤƒ fie fฤƒcutฤƒ într-o unitate medicalฤƒ unde se pot efectua astfel de intervenลฃii. „El poate fi dus în orice unitate care corespunde scopurilor urmฤƒrite. Nu este nevoie de o cerere în acest sens”, a adฤƒugat Bogdan Vlad.

CiteลŸte ลŸi: Gigi Becali, la spitalul penitenciarului pentru investigaลฃii medicale

În cazul în care Gigi Becali va fi operat, intervenลฃia nu va fi fฤƒcutฤƒ în Spitalul Penitenciar Poarta Albฤƒ, acolo unde el se aflฤƒ încฤƒ de joi.

„Nu avem o secลฃie specialฤƒ pentru intervenลฃii chirurgicale. Pacientul poate fi transferat la orice spital din sistemul nostru sau din sistemul spitalelor civile care dispune de condiลฃiile necesare în acest sens. Medicul este cel care ia aceastฤƒ decizie, în funcลฃie de nevoile pacientului”, a declarat purtฤƒtorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Albฤƒ, Simona Dumitrescu.

Întrebatฤƒ dacฤƒ aceastฤƒ intervenลฃie chirurgicalฤƒ ar putea fi fฤƒcutฤƒ în strฤƒinฤƒtate, Simona Dumitrescu a spus cฤƒ acest lucru este posibil, „în condiลฃiile respectฤƒrii legii din România pentru toลฃi deลฃinuลฃii”.

Gigi Becali a fost transferat, joi dupฤƒ-amiazฤƒ, de la Penitenciarul Poarta Albฤƒ la Spitalul Penitenciar Poarta Albฤƒ, pentru a fi supus unor investigaลฃii medicale dupฤƒ ce a acuzat dureri de spate.

Finanลฃatorul Stelei are de executat o pedeapsฤƒ de trei ani ลŸi jumฤƒtate de închisoare, dupฤƒ ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apฤƒrฤƒrii ลŸi a primit ulterior un spor de ลŸase luni, dupฤƒ alte douฤƒ condamnฤƒri, în dosarul „Valiza” ลŸi în cel al sechestrฤƒrii celor care i-au furat maลŸina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava pânฤƒ în 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albฤƒ din judeลฃul Constanลฃa, dupฤƒ ce Administraลฃia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenลฃiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum ลŸi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însฤƒ respinse.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ