17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialBordea: Actorii politici să nu considere justiţia ca obiect al luptei politice

Bordea: Actorii politici să nu considere justiţia ca obiect al luptei politice

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a spus, vineri, că mesajul pe care CSM vrea să îl transmită actorilor politici este „să nu considere justiţia ca un obiect al luptei politice, într-un an în care sunt evenimente de această natură”.

„Apelul pe care îl avem în vedere este şi o datorie a clasei politice, să consolideze statul de drept”, a spus judecătorul Adrian Bordea.

Bordea a spus că CSM le transmite judecătorilor şi procurorilor să fie „independenţi, imparţiali, să respecte legea şi jurisprudenţa, indiferent de ingerinţe şi de persoana care-i atacă”.

„Totodată, vrem să transmitem şi un mesaj către societate, că niciodată un magistrat nu va fi apărat dacă încalcă legea, bunele moravuri sau ordinea publică”, a mai spus Bordea.

Noua conducere a CSM – preşedintele Adrian Bordea şi vicepreşedintele Gheorghe Muscalu – susţin o conferinţă de presă pe tema independenţei justiţiei şi a sistemului judiciar.

Cele mai citite

Christopher Braun, sancționat de FRF pentru criticile aduse arbitrajului după meciul Rapid – Dinamo!

Fundașul Rapidului, Christopher Braun, a fost sancționat cu o amendă de 5000 de lei după comentariile dure la adresa arbitrajului din meciul Rapid -...

Nordis Group își ia adio de la parteneriatul cu FRF

Nordis Group, sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) și al naționalei U21 a României, este în centrul unei investigații recente realizate de Recorder. Nordis...

FCSB suferă o nouă pierdere importantă! Florin Tănase, diagnosticat cu ruptură musculară

După o accidentare suferită în meciul cu PAOK, Florin Tănase a fost diagnosticat cu ruptură musculară, fiind a doua absență majoră din lotul FCSB...
Ultima oră
Pe aceeași temă