17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialBaschetbalistul Dennis Rodman i-a cântat "La Mulţi Ani" liderului nord-coreean Kim Jong-un

Baschetbalistul Dennis Rodman i-a cântat „La Mulţi Ani” liderului nord-coreean Kim Jong-un

Fostul baschetbalist american Dennis Rodman i-a cântat „La mulţi ani” liderului nord-coreean Kim Jong-un, la Phenian, miercuri, după care a jucat într-un meci demonstrativ pentru a celebra evenimentul, relatează Mediafax.

Fostul mare baschetbalist american, cunoscut pentru excentricităţile sale, i-a adus un omagiu tânărului lider nord-coreean, cântându-i „La mulţi ani” în faţa a câtorva mii de spectatori, după care a jucat într-un meci de baschet demonstrativ, potrivit unei înregistrări video postate pe Internet.

Cântecul „Happy birthday to you!” pe care i l-a cântat vedeta baschetului american Dennis Rodman liderului nord-coreean Kim Jong-un, la Phenian, avea „accente a la Marilyn Monroe”, potrivit unor turişti care au asistat la această „serenadă”, relatează AFP.

Vedeta hollywoodiană Marilyn Monroe, un sex-simbol, este celebră pentru langurosul „Happy birthday M. President” pe care i l-a cântat lui John F. Kennedy în 1962, în cursul unei colectări de fonduri pentru Partidul Democrat american.

Kim Jong-un, care a împlinit 31 de ani, a asistat la meci în compania soţiei sale, Ri Sol-ju, şi altor oficiali.

Liderul de la Phenian a declarat că vizita echipei americane în Coreea de Nord este binevenită şi „constituie o ocazie bună pentru a promova înţelegerea între cele două ţări”, a precizat Agenţia centrală coreeană.

Fostul baschetbalist american se află de luni în cea de-a patra vizită din ultimele 12 luni în Coreea de Nord. Dennis Rodman este însoţit şi de alţi foşti jucători din NBA, între care Doug Christie, Craig Hodges şi Charles Smith.

Cele mai citite

Predicțiile supercomputerului pentru preliminariile CM 2026! România în urna a doua valorică?

Participarea echipei naționale a României la Cupa Mondială din 2026 reprezintă principalul obiectiv al selecționerului Mircea Lucescu, care mizează pe o tragere la sorți...

Franța: Un avion de mici dimensiuni a căzut peste o casă

Un accident aviatic a avut loc luni în localitatea La Bretonnière-la-Claye, Franța, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zidul unei case....

Biserica evanghelică fortificată din județul Sibiu, distinsă cu Premiul Publicului și Grand Prix 

Proiectul de reabilitare a Bisericii Săsești din Alma Vii, din comuna Moșna, județul Sibu, este marele câștigător al anului 2024: Grand Prix și Premiului Publicului în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă