22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecial45 de percheziţii la evazioniştii din Buzău. Poliţia a confiscat zeci de...

45 de percheziţii la evazioniştii din Buzău. Poliţia a confiscat zeci de mii de euro

Peste 350.000 de lei şi aproximativ 17.000 de euro au fost ridicaţi în urma celor 45 de percheziţii efectuate în Buzău pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

De asemenea, au fost aplicate sechestre asigurătoare asupra a trei imobile şi trei autoturisme de lux, iar 44 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, 4 dintre acestea fiind reţinute, potrivit poliţiei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Buzău şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au documentat activitatea infracţională a 44 persoane, administratori de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, suspectate de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

Patru persoane sunt suspectate că ar fi realizat achiziţii intracomunitare de legume din Spania şi Olanda, la preţuri subevaluate scriptic, pe care ulterior le-ar fi comercializat direct sau prin intermediul celorlalţi suspecţi, la preţuri mai mari decât cele menţionate în documentele contabile.

De asemenea, pentru a disimula destinatarul real al mărfii şi a evita controale inopinate la depozitele deţinute, ar fi achiziţionat marfa în numele altor societăţi aparţinând unor persoane afiliate, cu acceptul acestora, care nu deţineau spaţii de depozitare.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost estimată până în prezent la peste 2.000.000 de euro.

La data de 9 ianuarie a.c., peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 45 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat şi a comunelor Râmnicelu şi Boldu.

Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ, 351.450 de lei şi 16.950 de euro.

De asemenea, au fost aplicate sechestre asigurătoare asupra a trei imobile, trei autoturisme de lux, două autoutilitare şi au fost sigilate şase depozite de marfă, în care erau depozitate legume, urmând a se continua verificările cu privire la legalitatea aprovizionărilor şi provenienţa acestora.

În timpul efectuării percheziţiilor, pe raza comunei Râmnicelu, au fost instituite filtre de poliţie care au controlat autovehiculele şi persoanele care au tranzitat zona.

După finalizarea activităţilor în teren, 44 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a patru dintre suspecţi, cu vârste între 28 şi 38 de ani, toţi din comuna Râmnicelu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

La data de 10 ianuarie a.c., suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cadrul investigaţiilor s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.I.P.I..

Cele mai citite

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale la BEC

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă