22.7 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialLiga I: Campania de transferuri a prins contur. Au sosit รฎntฤƒririle pentru...

Liga I: Campania de transferuri a prins contur. Au sosit รฎntฤƒririle pentru retur!

Fereastra transferurilor din pauza de iarnฤƒ va aduce câteva modificฤƒri importante în loturile marilor ravle din Liga I. Steaua, Astra, Petrolul sau Dinamo încearcฤƒ sฤƒ-ลŸi surprindฤƒ fanii ลŸi totodatฤƒ adversarii cu transferuri care mai de care mai spectaculoase.

Perioada de transferuri a fost stabilitฤƒ de LPF pentru perioada 27 ianuarie – 24 februarie, însฤƒ majoritatea echipelor au început deja cฤƒutฤƒrile pentru noi jucฤƒtori care sฤƒ le întฤƒreascฤƒ loturile, astfel ca la deschiderea oficialฤƒ a perioadei de transferuri sฤƒ aibฤƒ asigurate serviciile noilor veniลฃi.

Pânฤƒ acum cele mai importante transferuri sunt cele ale lui KeลŸeru, la Steaua, respectiv, Mutu, la Petrolul, ambele foarte aproape de finalizare.

Poate cele mai radicale schimbฤƒri le va suferi lotul Stelei, Reghecampf fiind foarte aproape de a-i pierde pe TฤƒtฤƒruลŸanu ลŸi Bourceanu, care aลŸteaptฤƒ o ofertฤƒ bunฤƒ, dar asigurându-ลŸi serviciile lui KeลŸeru ลŸi Târnovan. Dacฤƒ transferul lui KeลŸeru a ลฃinut prima paginฤƒ în mai multe zile, despre tranferarea definitivฤƒ a lui Târnovan la Steaua s-a vorbit mai puลฃin. PuลŸtiul de 18 ani, adus de la Viitorul încฤƒ de anul trecut, mai întâi sub formฤƒ de împrumut, a impresionat în meciul sฤƒu de debut la Steaua. El a jucat prima datฤƒ în meciul de Cupฤƒ, cu Oลฃelul, din 2013, când a înscris, steliลŸtii impunându-se cu 2-0. Este considerat unul din cei mai talentaลฃi jucฤƒtori ai Academiei lui Hagi.

La echipa mare a Stelei ar mai putea ajunge ลŸi câลฃiva jucฤƒtori de la tineret, în cantonamentul din Spania, dintre 12-23 ianuarie, fiind luaลฃi alฤƒturi de Bourceanu ลŸi compania ลŸi tinerii Robert Valceanu, Cฤƒtฤƒlin Aldea, Rฤƒzvan Grฤƒdinaru ลŸi Valentin Cojocaru. Dintre aceลŸtia cea mai mare nevoie, Steaua, ar avea de Cojocaru, care ar putea ocupa buturile în locul lui TฤƒtฤƒruลŸanu, liber de contract la varฤƒ. Printre modificฤƒrile lotului se numฤƒrฤƒ ลŸi renunลฃarea la jucฤƒtorii: Doru Bratu, Adrian Cristea ลŸi Leandro Tatu, la care s-ar mai putea adฤƒuga noi nume zilele urmฤƒtoare.

Cele douฤƒ mari rivale ale Stelei, conturate în ultimul timp, Petrolul ลŸi Astra au încercat fiecare sฤƒ dea lovitura cu un nume important. Petrolul cel mai probabil va finaliza transferului anului, aducerea lui Adrian Mutu în lotul antrenat de Cosmin Contra, zilele acestea. Tot un plus pentru Petrolul este ลŸi faptul cฤƒ a reuลŸit sฤƒ-ลŸi pฤƒstreze pânฤƒ acum mai mulลฃi jucฤƒtori valoroลŸi, precum Hoban sau Guilherme ลŸi nu au cedat în faลฃa ofertelor venite de la Steaua. De altfel Guilherme a refuzat lotul lui Reghecampf, preferând sฤƒ aลŸtepte o ofertฤƒ bunฤƒ din afarฤƒ. De partea cealaltฤƒ o echipฤƒ tot cu a doua ลŸansฤƒ la titlu, ca ลŸi Petrolul, Astra l-a adus pe atacantul Denis Alibec, de la Inter Milano. Ultima datฤƒ românul era împrumutat la Bologna. Astra ลŸi l-a “rezervat” ลŸi pe Laurenลฃiu Iorga, mijlocaลŸul de 25 ani al Oลฃelului, suma vehiculatฤƒ fiind 500.000 euro. Jucฤƒtorul a mai fost dorit foarte mult ลŸi în Ghencea.

Dacฤƒ în cazul celorlalte trei cluburi campania de transferuri nu pare sฤƒ mai aducฤƒ mari noutฤƒลฃi, la Dinamo încฤƒ sunt aลŸteptaลฃi jucฤƒtori. Dupฤƒ ratarea transferului golgheterului Lituaniei, Valskis, Dinamo a accelerat tratativele pentru Sergiu BuลŸ, de la Corona. Pânฤƒ acum i-a adus în lotul lui Stoican doar pe Bฤƒrboianu, Velici, Cionac ลŸi polonezul Bilinski. La fel ca ลŸi la Steaua ลŸi „câinii roลŸii” au renunลฃat la mai mulลฃi jucฤƒtori iar printre cei care ar putea pleca se vehiculeazฤƒ ลŸi numele lui Curtean sau Luchin, care devenise la un moment o opลฃiune chiar pentru rivala de moarte, Steaua. TotuลŸi Mihai Stoica a declarat sฤƒptฤƒmâna aceasta cฤƒ nu crede într-un astfel de transfer.

La capitolul plecฤƒri din Liga I poate cea mai importanta este cea a lui Eric. Brazilianul a pฤƒrฤƒsit lotul Pandurilor pentru a ajunge la Al Ahli, locul patru în campionatul Arabiei Saudite. Cu toate cฤƒ acolo ar urma sฤƒ câลŸtige de douฤƒ ori mai bine decât cel mai bine plฤƒtit fotbalist al Ligii I, Eric a declarat cฤƒ are totuลŸi o urmฤƒ de regret cฤƒ nu a apucat sฤƒ joace la unul din cluburile de tradiลฃie, ca Steaua, Dinamo sau CFR. 

Cele mai citite

Franศ›a: Un avion de mici dimensiuni a cฤƒzut peste o casฤƒ

Un accident aviatic a avut loc luni รฎn localitatea La Bretonniรจre-la-Claye, Franศ›a, unde un avion de mici dimensiuni s-a prฤƒbuศ™it รฎn zidul unei case....

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...

Integritatea รฎn achiziศ›ii publice sub lupฤƒ: ANI emite 13 avertismente

Agenศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Integritate a verificat ศ™i 28% dintre contractele finanศ›ate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, รฎn perioada iulie - septembrie 2024,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ