22.7 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialCinci deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu, audiaţi de poliţie pentru înşelăciuni prin...

Cinci deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu, audiaţi de poliţie pentru înşelăciuni prin metoda ”accidentul”

Cinci deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu au fost audiaţi, joi, împreună cu alte trei persoane, la sediul Poliţei Polieşti, într-un dosar de înşelăciune prin metoda ”accidentul”.

Anchetatorii au identificat 10 victime înşelate prin această metodă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Georgian Drăgan, a declarat că opt persoane au fost duse şi sunt audiate, joi, la sediul Poliţiei Ploieşti, în urma a cinci percheziţii făcute în Bucureşti, Chiajna, Bărcăneşti, Dumbrava şi în Penitenciarul Giurgiu, într-un dosar de înşelăciune prin metoda „accidentul”, conform Mediafax.

Cinci dintre cei opt suspecţi sunt deţinuţi care îşi execută pedepsele în Penitenciarul Giurgiu.

În timpul percheziţiilor făcute în Penitenciarul Giurgiu au fost găsite şi ridicate mai multe telefoane mobile, cartele sim şi accesorii pentru telefoane.

Zeci de poliţişti au făcut, joi dimineaţă, mai multe percheziţii în Bucureşti, Chiajna, Bărcăneşti şi Dumbrava, dar şi în Penitenciarul Giurgiu, într-un dosar de înşelăciune prin metoda „accidentul”, în acest dosar poliţiştii identificând zece părţi vătămate şi stabilind un prejudiciu de 30.000 de lei.

Metoda „accidentul” este una dintre cele mai folosite metode de înşelăciune din ultima perioadă, iar în cele mai multe dintre situaţii cei care sunt înşelaţi sunt bătrânii. Victimele infractorilor primesc un telefon prin care apelantul spune că este fiul sau fiica şi că a fost implicat într-un accident rutier grav, în urma căruia trebuie să despăgubească victima accidentului şi să plătească avocatul. Infractorii cer victimelor să nu spună nimănui despre ce s-a întâmplat şi să trimită urgent sume mari de bani prin transfer rapid.

Cele mai citite

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...

Jonathan Tah, țintă principală! Bayern și Barcelona se bat pentru semnătura germanului

Barca și Bayern Munchen se luptă pentru semnătura fundașului campioanei Leverkusen. Jonathan Tah, unul dintre cei mai apreciați fundași centrali ai fotbalului german, este tot...

Biserica evanghelică fortificată din județul Sibiu, distinsă cu Premiul Publicului și Grand Prix 

Proiectul de reabilitare a Bisericii Săsești din Alma Vii, din comuna Moșna, județul Sibu, este marele câștigător al anului 2024: Grand Prix și Premiului Publicului în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă