18.5 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialDebut cu dreptul CSU Neptun

Debut cu dreptul CSU Neptun

După o pauză destul de lungă, cauzată de participarea jenantă a echipei naţionale la Campionatul Mondial din Serbia, Liga Naţională de handbal feminin s-a pus din nou în mişcare. Mai târziu decât s-a programat iniţial, a intrat în scenă şi singura echipă dobrogeană, CSU Neptun Constanţa, o formaţia cu tradiţie în probleme şi dureri de cap la fiecare pauză competiţională. N-a fost cazul şi în această iarnă, chiar dacă Ana Maria Lazăr a ales să plece de pe litoral, iar debutul a fost unul promiţător: 19-17 cu HCM Râmnicu Vâlcea.

Trac mult, dar totul e bine când se termină cu bine

Managerul clubului de pe litoral, Silviu Băiceanu, a trecut deja partida cu Vâlcea la „şi altele”, gândurile îndreptându-se deja către meciul din runda a 11-a, cu CSM Ploieşti, pe terenul prahovencelor. Despre meciul cu „înlocuitarea” Oltchimului a avut doar cuvinte de laudă, deşi partida a fost începută prost şi la pauză lucrurile nu arătau deloc bine.

„A fost primul meci în care s-a văzut clar tracul jucătoarelor. Dacă până la această partidă a fost outsideri şi am jucat la surpriză, acum eram favoriţi iar asta s-a văzut farte mult în teren. Ne mulţumeşte însă rezultatul şi prestaţia din repriza a doua, dar mai ales faptul că am reuşit un succes mare cu un copil în poartă (Iulia Dumanska – n.r.)”, ne-a spus managerul. Cu CSM Ploieşti, lucrurile vor fi probabil similare, şi concentrarea ar putea echivala cu un nou succes.

„Avem un meci dificil dar cu o echipă de aceeaşi valoare cu noi. Nu ne minţim după un succes cu Vâlcea şi ştim că suntem în grupul celor patru trupe care vor aduna puncte foarte greu de la primele opt clasate. CSM a pierdut greu la Brăila şi va dori un succes, dar eu sper să demonstrăm că am crescut şi să obţinem măcar un punct la Ploieşti”, a punctat managerul.

Retur greu, nu fără surprize

Silviu Băiceanu s-a ferit însă să facă pronosticuri despre restul sezonului, unul extrem de dificil din cauza problemelor financiare care încă există la Constanţa. Fostul internaţional speră însă ca fetele sale să îşi bată rivalele directe în meciurile de pe propriul teren şi să ciupească ceva puncte şi din deplasare.

„Play-out-ul nu mai poate fi evitat, indiferent ce am spune noi. Situaţia financiară din alte părţi este dezarmantă nu doar pentru noi, ci şi pentru alte formaţii aflate în cvartetul codaş, dar asta nu înseamnă că nu ne vom juca şansa. Noi vrem să creştem de la meci la meci şi să  eliminăm momentele în care lipsa de concentrare şi experienţă ne-au costat partida, şi vă garantez că mai putem face surprize. Obiectivul de salvare la retroradare prin play-out este, la acest moment, unul realizabil”, ne-a explicat managerul.

LOT

Cu gândul la Dumanska

Puştoaica minune, Iulia Dumanska, a reuşit un meci senzaţional cu HCM Rm. Vâlcea, intervenţiile ucrainencei ţinând practic în joc echipa de pe litoral. Apariţia jucătoarei de 17 ani în poarta Neptunului a fost o mare surpriză, dar ea a fost cauzată de inconstanţa în evoluţii a Mihaelei Petrescu, portăriţă care a „îmbinat” evoluţiile bune cu cele slabe. „În ciuda apareţelor, postul de portar a fost o problemă la Constanţa. Mihaela a avut câteva evoluţii bune, dar şi prestaţii catastrofale şi, per total, nu suntem mulţumiţi.

Cu Vâlcea, decizia de introducere a Iuliei i-a aparţinut domnului Ion Crăciun şi a venit după două gafe impardonabile comise de Mihaela. Prestaţia Iulie a arătat că nu s-a greşit atunci când i-a fost acordată încrederea”, a explicat Silviu Băiceanu. Iulia Dumanska este doar împrumutată la Constanţa de la Baia Mare şi are şanse mici să fie transferată definitiv pe malul mării. „Să fim realişti. Nu avem nici forţa financară, nici sportivă să o atragem aici. Am dori s-o legitimăm, dar am mari îndoieli că Baia Mare va lăsa să plece definitiv o jucătoare atât de talentată”, a încheiat managerul constănţean.

Cele mai citite

Iulia Scântei, judecător CCR, opinie separată față de ceilalți judecători în cazul Șoșoacă

Curtea Constituţională nu are atribuţia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaţiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenţiale, toate acestea fiind aspecte de natură...

Franța: Un avion de mici dimensiuni a căzut peste o casă

Un accident aviatic a avut loc luni în localitatea La Bretonnière-la-Claye, Franța, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zidul unei case....

Armata română se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România, a anunţat, luni, Ambasada Statelor Unite la...
Ultima oră
Pe aceeași temă