18.5 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPricopie: Salariile profesorilor vor fi plฤƒtite รฎn cรขteva zile

Pricopie: Salariile profesorilor vor fi plฤƒtite รฎn cรขteva zile

Ministrul Educaลฃiei, Remus Pricopie, dฤƒ asigurฤƒri cฤƒ salariile din învฤƒลฃฤƒmânt vor fi plฤƒtite „în câteva zile”, conform Mediafax. Ministrul precizeazฤƒ cฤƒ întârzierea s-a produs din cauza unui nou sistem de prezentare a datelor în trezorerie.

„Nu sunt probleme legate de lipsa banilor, ci despre un nou sistem de prezentare a datelor în trezorerie, nu numai în sectorul de învฤƒลฃฤƒmânt. Este vorba despre o nouฤƒ formulฤƒ de raportare, mult mai analiticฤƒ, pentru a face distincลฃia între diferitele tipuri de categorii de capitole bugetare, corelate cu activitฤƒลฃile. De exemplu, la noi în educaลฃie, va fi fฤƒcutฤƒ corelaลฃia cu ciclurile de învฤƒลฃฤƒmânt”, a declarat, miercuri, ministrul Educaลฃiei, Remus Pricopie.

Potrivit ministrului, în prezent, nu existฤƒ o situaลฃie defalcatฤƒ privind sumele cheltuite pentru învฤƒลฃฤƒmântul preลŸcolar, primar ลŸi gimnazial.

CiteลŸte ลŸi: Când vor avea loc simulฤƒrile la examenele naลฃionale

„Acum, nu putem spune cât am cheltuit cu grฤƒdiniลฃele sau cu învฤƒลฃฤƒmântul primar. Cu excepลฃia universitฤƒลฃilor, în toate celelalte zone sunt cifre aproximative”, a mai spus ministrul Educaลฃiei.

Potrivit lui Pricopie, chiar ลŸi în raportul Comisiei Europene, unde România este menลฃionatฤƒ ca având cea mai mare ratฤƒ de creลŸtere a bugetului învฤƒลฃฤƒmântului în perioada 2012-2013, nu sunt precizate cheltuielile pe cicluri de învฤƒลฃฤƒmânt, aลŸa cum sunt prezentate de alte state.

Federaลฃia Sindicatelor Libere din Învฤƒลฃฤƒmânt (FSLI) susลฃine cฤƒ angajaลฃii din educaลฃie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o sฤƒptฤƒmânฤƒ, din cauza unui ordin al Ministerului Finanลฃelor privind noile mฤƒsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie ลŸi pus în aplicare din ianuarie.

Potrivit FSLI, Ministerul Finanลฃelor Publice a emis în decembrie 2013 un ordin pentru punerea în aplicare a OU 88/2013 privind adoptarea unor mฤƒsuri fiscal-bugetare. Actul normativ trebuie pus în practicฤƒ începând din 1 ianuarie 2014, în condiลฃiile în care Trezoreriile judeลฃene nu au o logisticฤƒ adaptatฤƒ noilor cerinลฃe, iar serviciile de secretariat ลŸi de contabilitate din unitฤƒลฃile de învฤƒลฃฤƒmânt au foarte mult de muncฤƒ pentru întocmirea documentelor care stau la baza plฤƒลฃii salariilor.

PreลŸedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus cฤƒ „victimele acestei mฤƒsuri prost aplicate” sunt, în primul rând, salariaลฃii din învฤƒลฃฤƒmânt, care vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o sฤƒptฤƒmânฤƒ.

Cele mai citite

Romรขn condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare, adus รฎn ศ›arฤƒ din Italia

Un bฤƒrbat dat รฎn urmฤƒrire internaลฃionalฤƒ, dupฤƒ ce a fost condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare pentru trafic de persoane, a...

Top 10 companii romรขneศ™ti adunฤƒ peste 270 de miliarde de euro cifrฤƒ de afaceri

Camera de Comerลฃ ลŸi Industrie a Romรขnieiย a inclus รฎn competiศ›ia pentru primele 10 locuri, aproape 13.000 de companii Topul Naศ›ional al Firmelor reuneศ™te companii...

Jonathan Tah, ศ›intฤƒ principalฤƒ! Bayern ศ™i Barcelona se bat pentru semnฤƒtura germanului

Barca ศ™i Bayern Munchen se luptฤƒ pentru semnฤƒtura fundaศ™ului campioanei Leverkusen. Jonathan Tah, unul dintre cei mai apreciaศ›i fundaศ™i centrali ai fotbalului german, este tot...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ