17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSportAntonescu, întrebat dacă condamnarea lui Năstase e politică: "Nu"

Antonescu, întrebat dacă condamnarea lui Năstase e politică: „Nu”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, că o vizită a unui oficial american la Bucureşti este normală. Liderul liberal a precizat că partidele din USL vor candida pe liste separate la europarlamentare.

Despre protocol: „Şi în cazul Roşia Montană şi în cazul Legii amnistiei şi modificării Codului Penal nu există vreo decizie USL pe care PNL s-o fi încălcat. Nimeni din PSD sau PNL nu a propus concret modificarea protocolului. Discutăm cu partenerii, dacă îi ajută pe toţi oamenii din teritoriu, despre funcţionarea majorităţii parlamentare, dacă este nevoie să fie în scris, vom avea”.

Citeşte şi: Crin Antonescu: Avem obligaţia să revigorăm USL

Despre europarlamentare: „Nu am avut o asemenea problemă- cu listele comune la europarlamentare. Să înţeleg că este dorinţa personală a lui Radu Stroe, Călin Popescu Tăriceanu şi a lui Mihai Volintiru să participăm pe liste comune. La PSD am văzut nişte măsuri de natură organizatorică de pregătire a euroaparlamentarelor. Deocamdată, fiecare partid se pregăteşte să participe separat”

Despre vizita oficialului Departamentului de Stat American: „Faptul că statul de drept este subiectul principal de discuţie, mie mi se pare normal. Dacă e vorba de nişte nemulţumiri şi primejdii pentru România, trebuie să vedem despre ce este vorb. Eu mă bucur de orice contact româno-american”

Citeşte şi: Corlăţean explică de ce nu se întâlneşte Ponta cu Nuland

Despre condamarea lui Adrian Năstase: „Când colegul nostru, Relu Fenechiu, a fost condamnat, domnia sa a demisionat din funcţia de ministru, nimeni din PNL nu a disctat conţinutul sentinţei; nemulţumirile pe care le putem avea în sistemul judiciar, este obligatoriu şi pentru oamenii politici să facă ceva.

Eu nu sunt dintre cei care fac confuzie între procurori şi judecători, am fost foarte preocupaţi când eram în opoziţie, când toţi şefii de Parchete erau numiţi de Băsescu, când exista o majoritate a PDL, ceea ce nu mai este cazul. Nu trebuie comentate deciziile judecătoreşti de către liderii politici.  Dl Ponta a dat nişte declaraţii, şi le asumă”.

Fiecare din parlamentarii USL este garantul dlui Ponta. Aşa cum dl Ponta este garantul meu.

Întrebat dacă consideră că condamnarea lui Adrian Năstase este politică, Crin Antonescu a spus „Nu”.

Citeşte şi: VIDEO. Ponta: Năstase a fost principala ţintă a lui Băsescu

 

 

Cele mai citite

Incendiu la Întreprinderea de Rulmenţi Bârlad

Pompieri militari intervin, sâmbătă, la un incendiu izbucnit într-o hală de producţie a Întreprinderii de Rulmenţi Bârlad, afectat fiind acoperişul imobilului pe o suprafaţă...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...

Nicolae Ciucă s-a întors în zonele afectate de inundații din Galați

La 3 săptămâni de la inundațiile catastrofale care au măturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a întors în zonele afectate pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă