17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCâinii cu stăpân nu vor mai fi înregistraţi de ASPA

Câinii cu stăpân nu vor mai fi înregistraţi de ASPA

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a anunţat, joi, că nu mai poate înregistra câinii cu stăpân, însă va continua programul de sterilizări gratuite, conform unui comunicat remis redacţiei.

ASPA precizează că registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân va fi gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari, după adoptarea Legii 258/2013.

Citeşte şi: Guvernul a decis: maidanezii pot fi eutanasiaţi, de miercuri, în două săptămâni

„Proprietarii, detinatorii temporari ai cainilor, persoane fizice si persoane juridice de drept public sau de drept privat, adaposturile publice si ale asociatiilor si fundatiilor pentru protectia animalelor care dau spre revendicare si adoptie caini au obligatia sa ii inregistreze in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan. Unitatile medical-veterinare inregistrate, care efectueaza actiunea de microcipare a cainilor, au obligatia de a comunica Registrului de evidenta a cainilor cu stapan, in termen de 5 zile de la data implantului, numarul de microcip”, se arată în Legea 258.

Citeşte şi: ASPA susţine că numărul bucureştenilor muşcaţi de câini a scăzut

Autoritatea va continua programul de sterilizări gratuite a câinilor cu proprietar, prin cele 23 de cabinete veterinare deschise în Capitală. (Descărcaţi lista cabinetelor ataşată articolului.)

Citeşte şi: Preţul microcipării şi înregistrării câinilor cu stăpân, de la 35 de lei

Câinii cu stăpân trebuie microcipaţi în termen de maximum 30 de zile de la fătare sau, în cazul ccâinilor adulţi, până la 1 martie 2014, conform noii legi. Câinii proveniţi din adăposturile publice trebuie să fie microcipaţi în momentul adopţiei.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă