17.4 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSportPredoiu: Politicienii USL nu se pot adapta realitฤƒลฃii din UE

Predoiu: Politicienii USL nu se pot adapta realitฤƒลฃii din UE

Liderul PDL Cฤƒtฤƒlin Predoiu a declarat, marลฃi, cฤƒ politicienii USL nu se pot adapta într-o ลฃarฤƒ din Uniunea Europeanฤƒ în care justiลฃia este independentฤƒ.

„Declaraลฃiile Premierului Ponta ลŸi ale altor politicieni USL demonstreazฤƒ cฤƒ încฤƒ nu se pot adapta realitฤƒลฃii dintr-o ลฃarฤƒ membrฤƒ a Uniunii Europene. În Uniunea Europeanฤƒ justiลฃia este independentฤƒ ลŸi condamnฤƒ sau achitฤƒ pe bazฤƒ de probe, nu pe bazฤƒ de identitate politicฤƒ. Cazuri celebre similare în Croaลฃia, Franลฃa, Italia sau Germania aratฤƒ cฤƒ nu te poลฃi sustrage Justiลฃiei în democraลฃie”, a declarat Predoiu.

Liderul PDL i-a cerut premierului Ponta sฤƒ nu mai politizeze actul justiลฃiei prin declaraลฃii care induc poporului lipsa de respect faลฃฤƒ de Justiลฃie.

„Cer Premierului sฤƒ reziste presiunilor din propriul partid. Dacฤƒ este sincer când spune cฤƒ vrea dreptate, Premierul trebuie sฤƒ demonstreze încredere în Justiลฃie, chiar dacฤƒ verdictele acesteia nu-i convin personal sau colegilor de partid. Trebuie sฤƒ acceptฤƒm deciziile Justiลฃiei, chiar ลŸi atunci cînd nu ne convin. Trebuie sฤƒ ne abลฃinem de la atacuri contra magistraลฃilor. Declaraลฃiile Premierului demonstreazฤƒ din nou mentalitatea cฤƒ politicul este deasupra legii. Nimeni nu este deasupra legii, nici mฤƒcar Premierii”, a spus fostul ministru al Justiลฃie.

În acest context, Cฤƒtฤƒlin Predoiu a amintit cฤƒ USL nu a renunลฃat la intenลฃia de a adopta o lege privind amnistia unor fapte penale.

„Ieri se purtau negocieri între dl Antonescu ลŸi alลฃi lideri politici din PNL, pentru a se trece legea în schimbul candidaturii la europarlamentare pe liste comune. Aceastฤƒ lege ar însemna lฤƒsarea în libertate, în plinฤƒ iarnฤƒ, a mii de infractori care, fฤƒrฤƒ loc de muncฤƒ ลŸi fฤƒrฤƒ adฤƒpost, vor comite din nou infracลฃiuni. USL doreลŸte sฤƒ facฤƒ acest lucru pentru a scฤƒpa câลฃiva corupลฃi de la închisoare”, a precizat Predoiu.

Liderul PDL a mai declarat cฤƒ dacฤƒ vor trece legea amnistiei, Victor Ponta ลŸi Crin Antonescu vor fi vinovaลฃii morali pentru sutele de infracลฃiuni care se vor produce cu certitudine în urma amnistiei.

„De dragul unor corupลฃi pe care vor sฤƒ-i scape de justiลฃie, domnii Victor Ponta ลŸi Crin Antonescu sunt gata sฤƒ sacrifice siguranลฃa cetฤƒลฃenilor prin amnistierea a mii de infactori condamnaลฃi. Iatฤƒ de ce le cer sฤƒ renunลฃe la acest proiect. Dacฤƒ proiectul de lege privind amnistia va fi promovat de USL, aลŸa cum am declarat ลŸi în decembrie, PDL va adopta mฤƒsuri extreme de protest democratic atât în Parlament, cât ลŸi în afara acestuia”, a conchis Predoiuc.

Cele mai citite

Un accident grav, soldat cu morศ›i ศ™i rฤƒniศ›i, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sรขmbฤƒtฤƒ dupฤƒ amiaza pe Valea Oltului. O persoanฤƒ a murit ศ™i altele sunt rฤƒnite. Circulaศ›ia maศ™inilor este blocatฤƒ. Potrivit IPJ...

Ineficienศ›a energeticฤƒ: Povestea care ne costฤƒ scump

Romรขnia, odinioarฤƒ un jucฤƒtor energetic major รฎn Europa de Est, se confruntฤƒ acum cu o realitate sumbrฤƒ: preศ›urile au explodat, iar ศ›ara e รฎn...

PNL ศ™i Ministerul Justiศ›iei lanseazฤƒ โ€žGhidul privind sesizarea faptelor de violenศ›ฤƒ ศ™i de hฤƒrศ›uire sexualฤƒโ€

PNL descrie siguranศ›a romรขnilor ca fiind โ€žo prioritateโ€ pentru partid ศ™i lanseazฤƒ โ€žGhidul privind sesizarea faptelor de violenศ›ฤƒ ศ™i de hฤƒrศ›uire sexualฤƒโ€. Ghidul elaborat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ