21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialGuvernul turc concediază 350 de poliţişti după scandalul de corupţie

Guvernul turc concediază 350 de poliţişti după scandalul de corupţie

Guvernul turc a concediat 350 de poliţişti în cadrul scandalului politico-poliţienesc ce afectează ţara, informează Mediafax.

Optzeci dintre poliţiştii concediaţi sunt şefii serviciilor răspunzătoare de lupta împotriva fraudelor economice, a contrabandei şi a crimei organizate la Ankara, potrivit agenţiei de presă Dogan.

Scandalul politico-financiar din Turcia l-a determinat pe premierul Recep Tayyip Erdogan să anunţe, de asemenea, o amplă remaniere guvernamentală.

Scandalul de corupţie izbucnit în Turcia, „cel mai mare din istoria ţării”, divizează puterea islamo-conservatoare aflată la putere şi afectează imaginea premierului Erdogan, cu patru luni înaintea alegerilor municipale.

Scandalul a perturbat pieţele financiare şi a antrenat conflicte profunde între Erdogan şi vechiul său aliat, Fethullah Gulen, un imam care trăieşte în SUA, dar care, prin mişcarea care îi poartă numele, exercită o influenţă puternică în poliţia şi justiţia din Turcia.

Serios afectată, puterea a lansat o epurare fără precedent în ierarhia poliţiei. Au fost demişi sau mutaţi în alte posturi 70 de poliţişti, printre care şeful poliţiei din Istanbul. Media evidenţiază o extindere a represiunii împotriva acestor forţe care au lansat o anchetă asupra corupţiei pe care premierul Erdogan o denunţă drept o „operaţiune murdară” contra regimului său.

Printre cei arestaţi în cadrul anchetei de corupţie cu ramificaţii politico-financiare se află copiii a doi miniştri din guvern şi directorul general al Halikbank. Acesta din urmă figurează printre personalităţile inculpate pentru corupţie activă, fraudă şi trafic ilicit de aur.

Cele mai citite

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă