21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Adrian Năstase a fost dus la Penitenciarul Rahova

UPDATE. Adrian Năstase a fost dus la Penitenciarul Rahova

UPDATE. Adrian Năstase va sta la Penitenciarul Rahova, în carantină, timp de 21 de zile, urmând ca, în cel mult o lună, Administraţia Penitenciarelor să îi stabilească regimul şi locul de detenţie, conform Mediafax.

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

UPDATE. Ioan Cazacu, avocatul fostului premier: ”A primit decizia, nu are ce să comenteze, dar nu este uşor pentru nimeni. Nu vreau să fac acum niciun fel de calcule”.

Citeşte şi: Ioan Cazacu: Judecătorii nu stabilesc adevărul în cauză, ci adevărul judiciar

”Nu sunt probe de vinovăţie pentru infracţiunea de corupţie. Eu cred aşa, judecătorii au crezut altfel. Judecătorii nu stabilesc adevărul în cauză, ci adevărul judiciar”

”Este un bărbat adevărat şi o să treacă peste aceste aspecte. Pentru niciun om, oricât de tare ar fi nu este uşoară o întoarcere în penitenciar. Şi-a îmbărbărtat familia atnci când a plecat”.

Citeşte şi: Ce spun politicienii despre condamnarea lui Adrian Năstase

 

UPDATE. Adrian Năstase a ajuns la Penitenciarul Rahova.

UPDATE. Adrian Năstase va fi dus la Penitenciarul Rahova. El a ieşit din sediul Secţiei 2, în jurul orei 18.30. fostul premier a declarat că ”pedeapsa este îngrozitoare şi injustă. Este o răzbunare murdară”.

Citeşte şi: Adrian Năstase: ”Pedeapsa este îngrozitoare, o răzbunare murdară”

UPDATE. Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele lui Adrian Năstase, a ajuns la poliţie. În scurt timp, fostul premier va fi escortat la Penitenciarul Rahova.

UPDATE. Fostul premier Adrian Năstase a ajuns, luni seară, la Secţia 2 de Poliţie din Bucureşti, aflată în apropierea locuinţei din Strada Zambaccian.

–-

UPDATE. Adrian Năstase a plecat să se predea. Fostul premier a ieşit din reşedinţa sa, în urmă cu câteva minute. El este însoţit de avocatul său.

UPDATE. Mandatul de arestare a fost emis deja. Poliţia Capitalei susţine că Năstase se poate preda.

Citeşte şi: Macovei: Condamnarea lui Năstase, o lecţie pentru politicieni

–-

Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase a declarat că este voinţa clientului său să se prezine de bună-voie la autorităţi. ”El va pleca în câteva minujte, alături de mine”, a spus avocatul.

Avocatul Ioan Cazacu a fost, luni seara, la reşedinţa familiei Năstase din strada Zambaccian, unde a stat câteva minute.

„Nu ştiu dacă mandatul s-a emis, dar cu siguranţă Tribunalul Bucureşti va emite mandatul””, a spus avocatul.

Citeşte şi: Pocora: Condamnarea lui Năstase nu va afecta USL

În cazul în care nu se va prezenta de bună voie la Poliţie, fostul premier Adrian Năstase va fi ridicat de poliţişti care îl vor duce fie la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, fie direct la penitenciar, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei.

Instanţa supremă va trimite mandatul de executare a pedepsei la Poliţia Capitalei, iar poliţiştii Biroului Urmăriri îl vor pune în executare, dacă Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, nu se va prezenta la unitatea de detenţie sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Astfel, doi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei ar urma să meargă, luni seară, la locuinţa lui Adrian Năstase, unde, după ce îi vor prezenta mandatul, îl încătuşa şi îl vor prelua cu un autoturism al Poliţiei Capitalei.

Dacă pe mandaul emis de instanţă este trecută condamnare, fostul premier va fi dus direct la penitenciar.

Năstase ar urma să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova, întrucât acesta este locul de detenţie în care sunt duşi condamnaţii care au domiciliul în Bucureşti, conform Mediafax.

Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, în dosarul Zambaccian.

Soţia sa, Dana Năstase, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, în acelaşi dosar.

Citeşte şi: Năstase se întoarce la închisoare! A primit 4 ani cu executare în dosarul Zambaccian. Dana Năstase, 3 ani de închisoare cu suspendare

Adrian Năstase este acuzat în acest caz că că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

Luni seara, Andrei Năstase, fiul cel mare al fostului premier, şi-a schimbat fotografia de copertă a paginii sale de Facebook, cu o fotografie în care apare alături de părinţii săi.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Reacția Dianei Șoșoacă după respingerea candidaturii la alegerile prezidențiale

Diana Șoșoacă a reacționat după ce Curtea Constituțională a României i-a respins candidatura la alegerile prezidențiale. Aceasta își cheamă susținătorii la un miting: „Absolut...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima oră
Pe aceeași temă