17.5 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialTragedii pe şoselele constănţene

Tragedii pe şoselele constănţene

În perioada 25.12.2013 – 05.01.2014, poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Constanţa  au organizat trei acţiuni de impunere a legii şi de prevenire a accidentelor rutiere, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier. Astfel, acţiunile s-au concretizat în 1.212 sancţiuni aplicate, în valoare de 292.320 lei.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 41 permise de conducere  şi au fost întocmite 11 dosare de cercetare penală pentru infracţiuni constatate la regimul rutier. Scopul acţiunii l-a reprezentat reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie şi a consecinţelor acestora, determinate de nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii auto. În perioada menţionată, pe raza judeţului Constanţa s-au produs patru accidente grave de circulaţie soldate cu trei persoane decedate şi o persoană rănită grav, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost întegistrate şapte accidente grave soldate cu patru pesoane decedate şi trei persoane rănite grav.

Pentru a preveni producerea evenimentelor rutiere grave de circulaţie poliţiştii de la rutieră continuă acţiunile pe toate drumurile din judeţul Constanţa şi în municipii. Aceştia le recomandă şoferilor să respecte normele rutiere privin regumul legal de viteză, să adapteze permanent viteza de deplasare în apropierea curbelor, să  nu se angajeze în efectuarea depăşirilor neregulamentare, să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenţia în timpul condusului şi să se asigure cand efectuează manevre de schimbare a direcţiei de deplasare.

Acţiuni similare şi în Tulcea

Acţiuni similare au avut şi în judeţul Tulcea, în perioada 03 — 05.01.2014. Poliţia Rutieră a desfăşurat, pe raza judeţului Tulcea, acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale putând provoca astfel accidente rutiere cu consecinţe grave.

Poliţiştii au constatat un număr de 9 infracţiuni (din care 5 pentru consum de alcool la volan, 2 pentru conducere fără permis şi 2 pentru conducerea unui auto cu autorizaţia expirată) şi au aplicat 230 sancţiuni contravenţionale la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 34.712 lei.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere (pentru consum de alcool, viteză şi depăşiri neregulamentare) şi au retras 10 certificate de înmatriculare. Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate de poliţişti şi în perioada următoare.

 

Cele mai citite

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Patru străini veniți în România, arestați preventiv pentru trafic de droguri

DIICOT a anunțat că patru persoane, trei bărbați de naționalitate cehă și ucraineană și o femeie de naționalitate slovacă, au fost reținute pentru trafic...

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...
Ultima oră
Pe aceeași temă