15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialMaternitatea Rădăuţi, redeschisă luni

Maternitatea Rădăuţi, redeschisă luni

Maternitatea Rădăuţi, închisă în decembrie din cauza infecţiei cu stafilococ, a fost redeschisă luni, dar are anumite restricţii, transmite Mediafax.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a precizat că s-a luat decizia redeschiderii Maternităţii Rădăuţi după ce rezultatele probelor de laborator recoltate în zilele de 28 şi 31 decembrie 2013 din Maternitatea Spitalului Municipal „Sf Cosma si Damian” Rădăuţi au fost corespunzătoare din punct de vedere microbiologic.

Citeşte şi: Spitalul din Rădăuţi, amendat cu 15.000 de lei, din cauza stafilococului

„Am decis redeschiderea acesteia cu recomandări stricte din partea instituţiei noastre privind respectarea Ordinului MS 914/2006, Ordinului MS 916/2006 şi a Ordinului MS 261/2007, începând cu data de 06.01.2014”, precizează DSP Suceava într-un comunicat.

DSP Suceava solicită, între altele, Maternităţii Rădăuţi să respecte cu stricteţe prevederile privind dezinfecţia, curăţenia şi sterilizarea, să raporteze eventualele cazuri de infecţii intraspitaliceşti, iar în ceea ce priveşte personalul să facă periodic analize medicale specifice, să respecte regulile de igienă şi să folosească în mod corect echipamentul de protecţie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus, în 18 decembrie 2013, închiderea temporară a Maternităţii Rădăuţi după apariţia unui focar de infecţie intraspitalicească cu şase cazuri de nou-născuţi care au contractat stafilococ auriu medicilino-rezistent.

Citeşte şi: Stafilococul auriu închide maternitatea din Rădăuţi, după ce a fost modernizată

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, preciza că primul caz de infecţie a fost semnalat în 19 noiembrie anul trecut, dar că instituţia a fost sesizată de epidemiologul Spitalului Judeţean Suceava în 16 decembrie.

Ea mai spunea că Maternitatea Rădăuţi s-a mutat în actuala locaţie în 4 decembrie 2013, după ce clădirea a fost modernizată în cadrul unui program de reabilitare a maternităţilor finanţat de Banca Mondială. Până în 4 decembrie 2013, maternitatea a funcţionat în alt spaţiu.

Pe perioada cât Maternitatea a fost închisă, cazurile din zona Rădăuţi au fost preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat la sfârşitul anului trecut că au fost depistate în focar 19 cazuri de infecţie, din care în 14 a fost necesară spitalizarea, ântre timp pacienţii fiind externaţi.

El menţiona că, în urma analizelor efectuate, din totalul celor 45 de angajaţi ai Maternităţii Rădăuţi 22 de persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de stafilococ auriu.

Spitalul din Rădăuţi, în cadrul căruia funcţionează maternitatea, a fost amendat cu 15.000 de lei de inspectorii sanitari suceveni.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...
Ultima oră
Pe aceeași temă