21.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialAdjunctul Avocatului Poporului a fost la PungeลŸti pentru a discuta cu autoritฤƒลฃile

Adjunctul Avocatului Poporului a fost la PungeลŸti pentru a discuta cu autoritฤƒลฃile

Adjunctul avocatul Poporului, Ionel Oprea, a mers la PungeลŸti pentru a discuta cu autoritฤƒลฃile, în cadrul unei anchete, informeazฤƒ instituลฃia.

Instituลฃia Avocatului Poporului precizeazฤƒ cฤƒ s-a sesizat din oficiu, în 11 decembrie, referitor la cazul de la PungeลŸti, iar reprezentanลฃi din cadrul sediului central al Avocatului Poporului au discutat, în 12 decembrie, cu conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. În aceeaลŸi zi, reprezentanลฃi ai biroului teritorial IaลŸi al Avocatului Poporului s-au deplasat în comuna PungeลŸti, unde s-au întâlnit cu reprezentanลฃii primฤƒriei.

„Adjunctul Avocatului Poporului, domnul Ionel Oprea, s-a deplasat la PungeลŸti în data de 17 decembrie 2013, însoลฃit de membri ai Biroului Teritorial IaลŸi al Avocatului Poporului. În localitate, adjunctul Avocatului Poporului a purtat discuลฃii cu reprezentanลฃii Primฤƒriei PungeลŸti, ai Postului de Poliลฃie din comunฤƒ, precum ลŸi cu locuitorii din PungeลŸti. Rezultatele anchetei în cazul PungeลŸti vor fi fฤƒcute publice în momentul finalizฤƒrii cercetฤƒrilor”, se aratฤƒ într-un comunicat.

Aproximativ 250 de localnici din SiliลŸtea – PungeลŸti, judeลฃul Vaslui, au comemorat, duminicฤƒ, timp de trei ore, Rฤƒscoala ลฃฤƒrฤƒnimii din anul 1907, printr-o slujbฤƒ religioasฤƒ ลŸi un miting de protest desfฤƒลŸurat în apropierea perimetrului deลฃinut de Chevron în zonฤƒ.

Iniลฃial, localnicii ลŸi activiลŸtii de mediu s-au adunat pe islazul din satul SiliลŸtea, unde doi preoลฃi au ลฃinut o slujbฤƒ de pomenire a celor care ลŸi-au pierdut viaลฃa în urmฤƒ cu aproape 107 ani. Ulterior, oamenii au încercat sฤƒ se îndrepte, pe drumul judeลฃean, cฤƒtre localitatea PungeลŸti, pentru a aprinde lumânฤƒri la monumentul din sat ridicat în memoria victimelor Rฤƒscoalei de la 1907.

„Din pฤƒcate, oamenii au fost opriลฃi de cฤƒtre jandarmi, având în vedere cฤƒ ar fi presupus tranzitarea zonei de speciale de siguranลฃฤƒ publicฤƒ, acolo unde Chevron îลŸi desfฤƒลŸoarฤƒ activitatea. În aceste condiลฃii, localnicii s-au hotฤƒrât sฤƒ meargฤƒ pe câmp spre PungeลŸti, iar în momentul în care au ajuns în dreptul terenului deลฃinut de Chevron, aproximativ 300 de jandarmii s-au pus în dispozitiv, de-al lungul gardului împrejmuitor. Sฤƒtenii au scandat lozinci împotriva gazelor de ลŸist, jandarmilor ลŸi factorilor decidenลฃi, respectiv Guvern”, a declarat, duminicฤƒ, pentru Constantin Pâslaru, unul dintre activiลŸtii de mediu prezenลฃi la acลฃiune.

Protestul localnicilor în zona perimetrului deลฃinut de Chevron a durat aproximativ jumฤƒtate de orฤƒ, dupฤƒ care oamenii s-au retras spre localitatea SiliลŸtea, unde au mai purtat discuลฃii cu jandarmii, în încercarea de a-i convinge pe aceลŸtia sฤƒ li se alฤƒture. Durata totalฤƒ a acลฃiunilor a fost de aproximativ trei ore, fฤƒrฤƒ a exista incidente.

Cele mai citite

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ