17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialNoi proteste la Pungeşti faţă de decizia Chevron de a exploata gazele...

Noi proteste la Pungeşti faţă de decizia Chevron de a exploata gazele de şist

Mai multe persoane, între care şi activişti de mediu, au protestat, duminică, la Pungeşti, faţă de decizia Chevron de a începe explorarea gazelor de şist în zonă. Jandarmii le-au cerut oamenilor să încheie orice formă de manifestaţie, deoarece, aceştia nu aveau autorizaţie.

Citeşte şi: Greviştii foamei de la Pungeşti şi-au încetat protestul

„După ce ieri a fost desfiinţată tabăra de rezistenţă, astăzi jandarmii nu le dau voie oamenilor nici măcar să protesteze paşnic. În continuare sunt aici sute de jandarmi care îi terorizează pe oameni. Este strigător la cer ce se întâmplă”, a afirmat Constantin Pâslariu, unul dintre liderii mişcării de rezistenţă de la Pungeşti, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Jandarmeriei susţin că protestul este unul neautorizat, motiv pentru care li s-a cerut oamenilor să înceteze manifestaţia, chiar dacă este vorba despre una paşnică.

„Manifestarea a început dimineaţă în curtea unui cetăţean din localitatea Siliştea, unde mai mulţi oameni s-au adunat pentru a participa la o manifestare religioasă. Oamenii s-au deplasat apoi pe un câmp, paralel cu drumul judeţean Pungeşti — Gârceni şi s-au adunat în dreptul unei troiţe. Având în vedere că este un protest neautorizat, li s-a cerut oamenilor să părăsească zona. Nu au fost înregistrate violenţe”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Marius Ţăranu.

Potrivit acestuia, în urma unei manifestări din 2 ianuarie în faţa Primăriei Pungeşti, zece persoane au primit avertisment pentru participarea la un protest neautorizat.

Localitatea Pungeşti este în continuare zonă specială de siguranţă publică, în urma unei decizii luate anul trecut pe data de 8 decembrie.

 

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă