După ce s-au extins cercetările în cazul unuia dintre principalii denunțători ai lui Oprescu, şeful de la Administraţia Cimitirelor Bogdan Popa, acesta nu mai vrea dea declarații anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare.
Anchetatorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Bogdan Cornel Popa faptul că extind cercetările în cazul său pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, o faptă de spălare de bani și trei fapte de efectuare de operaţiuni incompatibile cu funcţia/
În acest context, cel care l-a denunţat pe Sorin Oprescu nu a mai dorit să stea de vorbă cu anchetatorii în privinţa acestor noi fapte descoperite şi a optat să se folosească de dreptul al tăcere.
Potrivit surselor citate, audierile continuă, în cursul zilei de joi, în dosarul lui Sorin Oprescu.
Procurorii DNA au anunțat, luni, extinderea cercetărilor în cazul primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, urmărit penal şi pentru spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat, fiind pus sechestru pe un imobil şi un teren ale edilului şi un alt imobil al partenerei de viaţă a acestuia, până la concurenţa sumei de peste 3,6 milioane lei.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii.