22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialProiect: Muzeul Antipa, în subordinea Ministerului Mediului. Ce spune Plumb

Proiect: Muzeul Antipa, în subordinea Ministerului Mediului. Ce spune Plumb

Un proiect de hotărâre a Guvernului prevede ca Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» să treacă în subordinea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Ministrul Mediului Rovana Plumb a confirmat că „a fost o discuţie” privind preluarea Muzeului Antipa de către instituţia pe care o conduce, dar nu s-a luat nicio decizie.

Dumitru Murariu, directorul general al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a declarat pentru Mediafax că nu ştie de existenţa unui proiect de Hotărâre de Guvern care ar face ca muzeul pe care îl conduce să treacă în subordinea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Murariu a precizat că au existat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, care au spus că i-ar putea ajuta să extindă spaţiul Muzeului Antipa, astfel încât actuala clădire care are faţada pe Şoseaua Kiseleff să poată fi extinsă şi spre Bulevardul Ion Mihalache, pentru că instuituţia „moare din lipsă de spaţiu”.

Proiectul a fost făcut public de directorul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, Virgil Niţulescu, care a solicitat într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta ca autorităţile să nu comaseze Muzeul Satului cu Muzeul Ţăranului Român.

Secretarul de stat din Ministerul Culturii Radu Boroianu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că acest minister nu a iniţiat proiectul, iar noul ministru nu îl va aviza.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, marţi, noului ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, să nu comaseze Muzeul Satului cu Muzeul Ţăranului Român, premierul Victor Ponta replicând: „Comasaţi-le!”.

Cele mai citite

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă