15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialBashar al-Assad pune condiții de colaborare Franței

Bashar al-Assad pune condiții de colaborare Franței

Președintele Siriei,  Bashar al-Assad , a declarat, într-un interviu, că Siria va face schimb de informații secrete cu Franța numai dacă Parisul își schimbă politica din regiune, informează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un interviu, Assad a precizat că nu dorește să colaboreze cu “o țară, un guvern sau o instituție care sprijină terorismul”.

Citește și: Cine și de ce finanțează gruparea teroristă Stat Islamic

“Dacă guvernul francez nu este serios în lupta sa împotriva terorismului, nu ne vom pierde timpul în a colabora cu o țară, un guvern sau o instituție care sprijină terorismul”, a spus președintele sirian.

Mai mult, el a precizat că trebuie creată o alianță care “reunește numai țări ce luptă împotriva terorismului, nu și (țări) care îl susțin”.

Assad, care se confruntă cu o insurgență prelungită împotriva conducerii sale, a reafirmat că el a spus întotdeauna că este dispus să facă parte dintr-o coaliție internațională împotriva terorismului și că sirienii sunt cei care trebuie să-și decidă viitorul prin vot. 

Citește și: Franța bombardează poziții ale Statului Islamic în Siria

Franța a făcut apel la o alianță globală împotriva grupării Statul Islamic, care și-a asumat responsabilitatea pentru atacurile de la Paris și care controlează largi părți de teritoriu în Siria și Irak. 

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă