Joi, citim pe blogurile românești despre declarația lui Raed Arafat cu privire la sponsorizările pompierilor, dar și despre modalitatea prin care se poate crea o televiziune educativă pentru elevi.
Cătălin Tolotan scrie, pe tolo.ro, despre răspunsul lui Raed Arafat cu privire la sponsorizările cerute de pompieri.
„Întrebat dacă a știut de sponsorizările cerute de pompieri și, concret, de ceea ce a reclamat un inspector șef adjunct de la ISU, Arafat a spus că nu a luat nici o măsură pentru că exista o anchetă la DNA”, precizează Tolotan. „Acesta este adevărul. DNA și conducerea IGSU, inclusiv Raed Arafat, nu au conștientizat potențialul distructiv al sponsorizărilor. Sigur că e greu să o recunoască. Dar ei știu. Și o simt. Știu că sponsorizările deformează relațiile dintre controlori și controlați. Așa se ajunge ca un club de dimensiunile Colectiv, unde se organizau concerte cu sute de oameni, unul dintre cele două cluburi mari din Sectorul 4, să nu apară în baza de date a pompierilor! De ce insistăm pe sponsorizări? Pentru că au murit oameni. Pentru că faptele sînt încăpățînate.Pentru că doi pompieri sînt arestați, riscînd ani grei de pușcărie, și au dreptul la un proces corect, ca oricare dintre noi. Patronii clubului și toți ceilalți au, de asemenea, dreptul la apărare”, scrie Tolontan.
Pe VictorKapra.ro citim despre cum se poate crea o televiziune educativă din pasiune, în Săptămâna Voluntariatului Orange.
„Mă gândesc că și astăzi sunt sute de mii de copii români care nu au văzut vreodată cum arată Capitala țării lor. Drumul e lung, costisitor, dacă locuiești la câteva sute de kilometri depărtare. Nu vorbim doar de călătorii de plăcere, turistice, ci și de unele care ar putea ajuta la educație, deoarece în București sunt câteva muzee naționale cu exponate și informații de negăsit în altă parte. Tehnologia reduce distanțele, apropie oamenii, educă. Tehnologia ne e la îndemână și, dacă ne rupem din timp gândind rezolvări, se pot întâmpla minuni. Săptămâna trecută am dat o mână de ajutor echipelor formate din peste 70 de voluntari, angajați ai Orange în diverse departamente. Niciunul dintre ei nu are experiență în TV, dar cu toate acestea au pus pe picioare, timp de cinci zile, o televiziune interactivă, via Internet, la Muzeul Național de Științele Naturii „Grigore Antipa”, precizează Victor Kapra.
Zoso îl descrie pe fostul primar al Capitalei, Sorin Oprecu, drept un „cinstit cu etichetă”, ca urmare a declarației fostului edil, după ce a ieșit de la DNA.
”Mă gândesc in primul rând să fiu sănătos si să termin cu eticheta asta lipita pe frunte, ca n-am muncit o viață ca să-mi lipească cineva o etichetă de genul ăsta… și să le arăt oamenilor care-si exprima increderea în mine…”, a declarat Oprescu, la ieșirea de la DNA. Bietul de el. A muncit o viață întreagă și acum e acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. Ce să zic, mi-e milă de el, ajunsese să împrumute bani marcați cu mită ca să plătească impozite de 100 de ori mai mici. Săracul. Și acum nu e doar un primar incompetent, ci și corupt. Și nu doar cu firma lu’ fi-su, ci și cu altele. Acum cel mai tare îl doare că va trebui să trăiască modest, din ce a apucat să fure, pentru că nu va mai apuca să pună mâna pe cașcaval”, scrie Zoso.